HR
EN
14.09. - 17.09.

SHIP Festival 2023

SHIP nije festival na koji dolazite čuti bendove koje već volite - to je festival na kojem se zaljubljujete u bendove koje ćete tek čuti i vidjeti prvi put!

Nakon što je u rujnu prošle godine osnovan, Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) sada je najavio konferenciju i showcase festival SHIP koji će se održati u rujnu ove godine. Šibenik će od 14. do 17. rujna biti domaćin brojnim glazbenicima i glazbenim profesionalcima iz čitavoga svijeta. Tijekom dana održat će se konferencijski dio festivala, dok će u popodnevnim i večernjim satima glazbeni profesionalci, ali i šira zainteresirana javnost, uživati u brojnim koncertima nadolazećih domaćih i međunarodnih glazbenih nada.

 

PROGRAM NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA:

 

Četvrtak, 14/09

DECK STAGE

20:00 Porto Morto (HR)

22:00 Nu Genea live band (IT)

HULL STAGE

21:00 Nemanja (HR)

 

Petak 15/09

DECK STAGE

19:40 Aze (AT)

21:00 freekind. (HR/SI)

22:20 Bad Daughter (HR)

HULL STAGE

19:00 DayKoda (IT)

20:20 Trokut (HR)

21:40 52 Hertz Whale (SK)

 

Subota 16/09

DECK STAGE

19:40 Fran Vasilić (HR)​

21:00 BEACHPEOPLE (DE)

22:20 Iskra (MK)

HULL STAGE

19:00 Tolstoys (SK)

20:20 Puluup (EE)

21:40 Nataleé (RS)

 

Nedjelja 17/09
Farewell Party

SHIP festival želi se zahvaliti stanovnicima i institucijama grada Šibenika na sjajnom gostoprimstvu i suradnji te će na dvije od šest lokacija biti slobodan ulaz. Riječ je o Green stageu ispred Azimuta te Kući umjetnosti Arsen. Na programe unutar te dvije lokacije ulaz je slobodan za sve.

 

KONCERTNI RASPORED ZA SVE LOKACIJE PROVJERITE NA LINKU.

 

O IZVOĐAČIMA

Nu Genea je projekt DJ-eva Massima Di Lene i Lucia Aqueline koji u svojoj live band verziji broji devet izvanrednih glazbenika na pozornici. Proučavajući glazbu svog rodnog kraja, ovaj talijanski disco sastav našao je unikatnu plesnu formu koja nostalgično odjekuje napuljskim disco izdanjima iz 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća. Pedantnim istraživanjem glazbene prošlosti multkulturalnog juga Italije, ali i plesne glazbe iz cijelog svijeta, razvili su glazbeni stil s čvrstim plesnim grooveom, masnim basom, svemirskim linijama sintesajzera i višejezičnim  tekstovima u čijoj se jednadžbi osim disca nalaze i funk, boogie, electronica, dub, i brojni drugi stilovi.

### (izgovara se pomoću tri udarca) je bend kojeg je najbolje doživjeti kroz instrumentalnu gitarsku buku, feedback i pulsirajuća svjetla. Ozloglašeni u balkanskom podzemlju zbog svog DIY pristupa - izbjegavajući uobičajeni tijek stvari, snimali su i/ili nastupali u napuštenim zgradama željezare, na krovovima, a i preselili su cijeli studio u skvotirano kino.

Pijanistica i vokalistica Sara Ester Gredelj (Hrvatska) i bubnjarka Nina Korošak-Serčič (Slovenija) oformile su dvojac freekind. nakon upoznavanja na jazz akademiji u Grazu gdje su i bazirane. Njihove pjesme promiču snažne poruke ljubavi i nade, nadopunjene R&B i jazz grooveom. Filozofija koju ove dvije djevojke žive i dijele sa svojom publikom su jednostavne i začahurene u svakom slovu njihova imena: be free, be kind. 

nemanja je global psych bend koji okuplja članove iz Pule i Zagreba inspiriran 70's Afro-Columbian, Anatolian, Thai & world glazbom iza koje stoji Luka Šipetić s albumima "Tarot Funk", "Cosmic Disco" i "Voodoo Beat". Bend trenutno promovira svoj treći album Voodoo Beat, koji donosi plesni i uzbudljiv glazbeni melting pot uz vruće afro-kolumbijske ritmove, karipske dub zvukove i tropsku egzotiku.

Porto Morto sve je jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mješavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike. Novim albumom PORTOPOP definirali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

Raznolikost glazbenih utjecaja koji su oblikovali glazbeni ukus Ane Antonove osjeti se i danas - ne opterećuje se žanrovima, od nje možete očekivati mash-up žanrova od probranog deep housea, acida, synthpopa, minimala, pa sve do “bangera” koji vas vode prema vrhuncu večeri i definitivno ne ostavljaju ravnodušnima. Vrlo rado ulazi i u techno vode, gdje posebnu pažnju posvećuje selekciji traka, s nižim BPM-ovima, ali s puno groovea i dubine.

Puuluup su 2014. osnovala dva entuzijasta talharpe Ramo Teder i Marko Veisson. Ramo Teder je multiinstrumentalist i poznat je po svom dugogodišnjem solo projektu Pastacas. Pionir je loopinga u Estoniji i već dvadeset godina svladava ove vještine. Marko Veisson ima pozadinu u antropologiji i terenskom radu u sjevernoj Gani, što je uz njegovu ljubav prema zapadnoafričkoj glazbi definitivno utjecalo na Puuluupov stil.

Zimbru su četiri najbolja prijatelja koji sviraju divlju mješavinu hrapavih sintesajzera, glatkih gitarskih rifova i živahnih udaraljki nadopunjenih pričama o plesu, izgubljenim kućnim ljubimcima, queer ljubavi i nostalgiji za nikad doživljenim prošlim desetljećima. Najlakše ih je opisati kao rumunjski art-rock bend iz Cluj Napoca, a čine ga Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș i Oana Pop. 

Tolstoys je berlinski bend s korijenima u Slovačkoj i Novom Zelandu. Ovog ljeta predstavljaju novi album No Limit To Love koji spaja čarobni trip-hop s hipijevskom psihodelijom. Dopustite da vas njihova šarena predstava puna magije odvede na putovanje, a ulovite ih upravo na festivalu SHIP u Šibeniku.

ISKRA je audiovizualni synthwave projekt koji čine 4 člana te kažu da su pronašli čip iz budućnosti s vrlo važnim informacijama. Uspjeli su dekodirati čip, a informacije kojima samo oni imaju pristup vrlo vješto i kreativno nam prenose u obliku glazbe i animacije. Njihovi animirani videi sadrže teme iz budućnosti Skoplja, točnije godine 2088/89, gdje velika korporacija sa svojim nespretno brutalnim interesima direktno sudjeluje u razaranju grada.

Na SHIP dolazi i grupa Vizelj. Ovu glamuroznu grupu, mnogi smatraju za predvodnike novog beogradskog alternativnog zvuka. U koje god žanrove bend zašao u svojim pjesmama, od elektronike do garagea, uvijek je prisutan neobuzdan punk stav i žestina, po kojoj su poznati i svi njihovi live nastupi. Također, osnivači su najvećeg festivala alternativne umjetnosti u Beogradu pod nazivom “Hali Gali”. 

Aze je austrijski duo koji čine Beyza i Ezgi, a djeluju od 2020. godine. Kombiniraju zvukove RnB, indie i pop glazbe s primjesama orijenta te su osvojili lokalnu publiku prije tri godine kada su pustili hit-singl "Call Me Back". Debitantski album "Hotline Aze" objavili su prošle godine, a ove godine stižu prezentirati ga i hrvatskoj publici.

Dunja Ercegović, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, kroz projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju. Nakon sjajnog debija, koji je ujedno više od 40 domaćih urednika i novinara izabralo za album 2021. i priskrbio joj Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, Bad Daughter je najavila drugi album, a stiže i pred međunarodnu publiku ovoga ljeta u Šibeniku.

Baptiste Lagrave je francuski glazbenik koji je od malih nogu u svijetu instrumenata i klasične glazbe. Studirao je u Francuskoj i SAD-u, surađivao je s brojnim poznatim kolegama, a s prvim EP-em "Empty" je osvojio medije diljem Europe. Svoj debitantski nastup u Hrvatskoj imat će upravo na festivalu SHIP u rujnu ove godine.

Chui je fantastičan, nagrađivani hrvatski jazz/rock fusion bend koji se priključuje impozantnom lineupu prvog SHIP-a. Izvanredan, moderan i futuristički pristup jazzu s izraženim utjecajima rocka, funka, drum’n’bassa i elektronske plesne glazbe osigurao im je proteklih sezona jednoglasnu podršku publike i medija. Svojim su albumima osvojili brojne nagrade poput Porina i Rock&Off-a, a sada će snage odmjeriti i s internacionalnim kolegama.

Daliborovo granje peteročlani su domaći psihodelični / progresivni / post rock sastav osnovani 2014. godine. Bend svira striktno instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske, bliskoistočne ...) kombinirane u standardni post-rock / psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Svirali su na brojnim domaćim festivalima te su spremni svoju glazbu predstaviti široj europskoj javnosti.

Daykoda je glazbeni projekt predvođen milanskim producentom Andreom Gambom koji eksperimentira s elektronikom, jazzom i hip-hopom. Iza Daykode su dva studijska albuma i brojni nastupi, a njegov rad je zaradio pohvale lokalnih i međunarodnih medija. Pozornicu je dijelio s brojnim poznatim kolegama, a kako točno zvuči otkrijte ovoga ljeta u Šibeniku.

Ako ste se ikada pitali kako zvuči spoj popa, indie rocka i glazbe 80-ih s područja Jugoslavije, odgovor je Fran Vasilić. Ovaj mladi glazbenik s Krka osvojio je Hrvatsku i svijet brzinom munje te je nastupio na brojnim showcase festivalima. Ima nevjerojatnu sposobnost povezati se sa svojim obožavateljima, a albumom "Retrovizor" je pokorio i top-liste brojnih streaming servisa. Iza sebe ima preko 35 milijuna streaminga, a na TikToku ga prati više od četiri milijuna ljudi.

Nataleé je beogradski bend osnovan 2019. godine kojeg predvodi vokalistica i gitaristica Natalija Rajković. Njezina pojava i pisanje dali su joj sposobnost da tekstovima udahne posebnu pjesničku kreativu koju je prepoznala i publika. Debitanski album benda "Osvesti se" zaradio je sjajne glazbene kritike, nakon čega su bili na turneji na kojoj su publiku upoznali sa svojim radom. Kako zvuče otkrijte uskoro i na našoj obali.

RotorMotor su Luka i Nejc, dvojica glazbenih istomišljenika iz Slovenije koji su tijekom vremena oformili DJ dvojac i osvojili regiju. Otkako su počeli zajedno nastupati, više nikada nisu individualno stali za DJ pult te su počeli razvijati vlastiti zvuk. Objavili su nekoliko EP-eva te publici uvijek pripremaju nešto novo.

Trokut je posljednji u nizu bendova nove najave festivala SHIP. Osnovani 2018. godine, Trokut čine Ana Čop na vokalima i sintesajzeru, Jaka Arh na saksofonu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Hrvoje Kralj na basu i Jerko Jurin na bubnjevima. Nastupali su na brojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji, a između ostalog su stali pred publiku 31. muzičkog biennala Zagreb te ljubljanskog MENT-a. Njihov debitantski album "Shapeless" pohvalili su publika i struka, a tu će glazbu predstaviti i šibenskoj publici.

52 Hertz Whale je bend sa sjedištem u Bratislavi čija je glazba divlja i melanholična, prožeta žestinom. Sa dva izdanja iza sebe - istoimeni EP iz 2015. godine i album ''I’ve met a lot of people'' objavljen 2017. godine - bend je održao turneje po Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Poljskoj, Austriji, Nizozemskoj, Mađarskoj, Britaniji, Litvi i Češkoj te stekao strastvenu underground pratnju zahvaljujući nastupima na festivalima poput Pohoda, Colours of Ostrava, Liverpool Sound City, MENT Ljubljana, Waves Vienna, Žižkovská noc, Grape i Sharpe festivale. Getintothis je proglasio "Fish In The Dead Sea" svojom pjesmom tjedna nakon njihovog nastupa na Sound City festivalu. Na prijelazu iz 2019. u 2020. godinu, 52 Hertz Whale je ponovno privukao pažnju alternativnih glazbenih medija širom Europe, prvo zbog njihove pjesme "Thin Skin", a zatim i zbog njihovog nastupa na slovenskom showcase događaju MENT.

badfocus je projekt producenta, skladatelja i multiinstrumentalista Prokopa Korba sa sjedištem u Pragu. Njegova odlučnost, nekonvencionalnost i kaleidoskopski pristup žanrovima najavljuju karijeru koja će biti uzbudljiva za pratiti. Od osnutka ovog projekta 2020. godine, uspio je objaviti svoj prvijenac "wallflower," dva ambientna EP-a ("emerged vol. I" i "emerged vol. II"), originalni filmski glazbeni zvuk pod nazivom "new normal" za debitantski plesni film Češkog narodnog kazališta, nekoliko remiksa za druge umjetnike i najnoviji album "meditating while raving," koji je objavljen na najvećoj češkoj neovisnoj izdavačkoj kući, Supraphon. Također je održao brojne koncerte, uključujući češke neovisne festivale i međunarodne showcase događaje kao što su Electronica: Vision of Sound III u Londonu, M For Montreal, Tallinn Music Week, BUSH u Budimpešti i Athens Music Week.

Stil njemačkog benda BEACHPEOPLE zahtijeva samo gitaru na početku, nešto bubnjeva i glas. Glas koji impresivno vlada balansiranjem između suzdržanosti i izražajne snage kako bi publiku zadivio i poveo sa sobom samo nekoliko riječi i puno osjećaja. Rezultat bi se mogao smjestiti negdje između folk glazbe, indie rocka i bedroom popa. Međutim, svrstavanje benda BEACHPEOPLE unutar jednog specifičnog glazbenog žanra ne bi bilo pravedno - previše su raznoliki opipljivi različiti umjetnički utjecaji. Bend je osnovao Malte Huck.

Ben T Kadar je pjevač i tekstopisac iz Budimpešte. Njegova glazba pleše oko ruba elektroničkog popa/R'n'B-a s mnogo utjecaja hip-hopa, lo-fi hip-hopa i trapa. Njegovi tekstovi obično istražuju njegov unutarnji svijet, većina njih govori o tome kako upoznaje sebe i svoje odnose s drugim ljudima. Njegov novi album 'Brute' je kombinacija zvuka popa i hip-hopa, koji se stapaju s oštrim iskrivljenim sintesajzerima.

Berin Arnautović, poznat i kao BRVSKI, je producent, skladatelj i DJ rodom iz Brčkog, Bosna i Hercegovina. Svoju karijeru je započeo u ranoj dobi od 14 godina kada je producirao svoju prvu pjesmu koja je bila puštena na gradskoj radijskoj postaji. Radio je s najvećim svjetskim izdavačkim kućama poput Warner Music Group, Universal Music, Magic Music, Tribal Trap, Simplify Records, Future House Music i mnogih drugih. Njegova glazba je dosegnula milijune streamova na platformama poput Spotifyja, Apple Musica, Soundclouda i drugih, kao i Shazama u više od 110 zemalja diljem svijeta. Radio je s nekim velikim imenima u hip-hop i EDM sceni. Kao DJ nastupao je na brojnim događanjima i klubovima u regiji gdje je proširio svoje iskustvo i znanje.

Iza imena DJ Demian krije se Damir Martinović Mrle koji o stvaranju novog alter ega kaže: Sve više i više sam se počeo baviti elektronikom i onda sam u jednom trenutku zamislio da bih bio nekakav DJ, ali nije mi se svidjela ideja da uzimam tuđe ploče i radim DJ setove, nego sam odlučio raditi svoju glazbu u kojoj je glavni lik DJ Demian.

Iza aliasa Fikcio Monger krije se talentirani glazbenik i producent iz Šibenika Mirko Rak. Rak je jedan od najinovativnijih šibenskih glazbenika koji se sa svojim prethodnim projektom, bendom The FogSellers, u kratkom periodu pozicionirao u sam vrh live izvođača elektronskog glazbenog žanra. Nakon eksperimentiranja s elektronikom u FogSellersima, odlučio se na radikalniji pristup elektronici te započeo projekt Fikcio Monger koji se bazira na live izvedbama. Svaki set je drugačiji baš zbog toga što se sve izvodi live. 

Gradske Bitange su autorski rock bend iz Valpova, nastao 2018. godine. Iza sebe imaju tri objavljena singla  te respektabilan broj live nastupa među kijima vrijedi istaknuti gostovanje na INmusic i Superval festivalu u Zagrebu. Njihov zvuk je mješavina novog vala, indie i alternativnog rocka, a članovi benda su Domagoj Ivić (vokal i gitara), Mislav Sušić (vokal i solo gitara), Noa Bolkovac (Bas gitara) i Matko Varžić (Bubanj).

Jan Niković (Zagreb, 2001.) pijanist je i student klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Višestruki je pobjednik državnih i međunarodnih natjecanja. Godine 2014. je odabran među 12 kandidata iz cijeloga svijeta za Junior Music Camp u Barceloni, gdje je imao priliku raditi sa svjetski poznatim pijanistom Lang Langom i nastupiti s njim četveroručno. Godine 2015. je nastupio uz Lang Langa na stadionu Allianz Arena u Münchenu pred 70 000 ljudi i u izravnom televizijskom prijenosu. Godine 2015. je izabran u Junior Academy Eppan gdje je radio s profesorom Andreom Bonattom, a na završnom koncertu osvojio i nagradu publike. Često nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu (Italija, Njemačka, Lihtenštajn, Austrija, Slovenija, Španjolska, BiH, Rumunjska, Poljska,..). 

Iza imena microslav stoji Miroslav Mrva, zaljubljenik u sintisajzere, ritam mašine i razne žanrove elektronskog zvuka. Prvi samostalni EP je izdao za domaći electro label Crobot muzik 2009. a usljedilo je nekoliko izdanja za Shameless toady, Binalog productions, Elektrolizu, Bass agenda, Fundamental records, PDV... Produkcijom mu dominira melodičnost i pop aranžmani a stilski varira od ambijentalne i kraut elektronike preko diska do elektra i primjesama techna sa jasnim fokusom na sintetizirani zvuk.

Neon Lies je samostalni projekt darkwave sintova Gorana Lautara iz Zagreba. Očekujte neobično intenzivne i emocionalno nabijene nastupe s osobnim himnama ljubavi i gubitka.

Nika Turković jedna je od najperspektivnijih mladih hrvatskih kantautorica. Njezinu glazbenu karijeru u protekle tri godine obilježile su odlične kritike i rasprodani koncerti, te zanimljive suradnje među kojima se ističu suradnje s miljenicima publike pocket palmom, Fantomom i tam. Kruna dosadašnjeg djelovanja je debitantski album “11” objavljen početkom godine kojim je Nika osvojila regiju i istaknula se kao ‘it’ izvođačica trenutka. Moderan zvuk, vrsni instrumentalisti i hrabri pristup vizualnom identitetu postali su njezin zaštitni znak. 

Ansambl S/UMAS osnovan je 2015. godine pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na inicijativu umjetničkog voditelja ansambla Gordana Tudora. Ovaj mladi ansambl ubrzo se nametnuo među specijaliziranim sastavima za izvođenje suvremene glazbe u Hrvatskoj kao jedan od najaktivnijih i najpropulzivnijih. Ansambl čine: Nikolina Kapitanović (piccolo flauta i flauta), Toska Lumezi (flauta), Igor Ivanović (klarinet), Danijela Ivanović (bas klarinet), Silvija Anić (klavir), Filip Dujmović (bariton saksofon), Deni Pjanić (tenor saksofon), Vedran Momčilović (alt saksofon) i Marko Gerbus (sopran saksofon).

Šimun Matišić rođen je 1996. godine u Zagrebu. Prvi nastup imao je sa 4 godine. Sa 14 godina izdao je svoj prvi nosač zvuka pod naslovom „Jazz nocturno“. Surađuje sa brojnim inozemnim i domaćim jazz i klasičnim glazbenicima i orkestrima. 2011. godine dobio je nagradu „Judita“ na 57. splitskom ljetu za nastup sa gitaristom Christianom Escoudeom.  Dobitnik je tri nagrade  HGU-a, „Status“. Album „Tribute to B.P.“ iz 2021., koji je sa svojim kvintetom snimio u povodu desete obljetnice smrti Boška Petrovića, dobiva 3 porina.

Smrdljivi Martini je zagrebački bend koji pjeva o konkretnim problemima svoje generacije. Nastali su u prosincu 2021. s ciljem prijaviti se na Superval festival iz šale, a od samog početka sviraju autorske pjesme. Ubrzo su pronašli publiku i svirali u klubovima Cadillac, Sax, Hard Place, Melin, Dva Osam i Vintage Industrial Bar (u sklopu Supervala) te izvan Zagreba u klubovima Azimut (Šibenik), Beertija (Rijeka), AKC Garaža (Vrbovec), Skwhat (Sisak) i u sklopu festivala Prvomajski inkubator na otoku Krku. Sviraju punk rock s utjecajem raznih žanrova (alternativa, funk itd.).

Ivona Eterović (tonota) glazbena je producentica, kompozitorica i psihologinja iz Zagreba. Ivonina je umjetnička karijera obilježena samostalnim i kolaborativnim radom fokusiranim na stvaranje specifičnog i svježeg zvuka s introspektivnim predznakom i multidimenzionalnim emotivnim nabojem. Kao producentica i izvođačica kombinira elemente ambijentalne i bass muzike s analognim i digitalnim sound designom. Ivona ne želi ostati koncentrirana na jedan žanr, već pronalazi afinitete u ambijentalnoj i eksperimentalnoj klupskoj elektronici, hip hopu, popu, ali i stvaranju pozadinske glazbe za film i predstave.

X.U.L je samostalni projekt glazbenika i skladatelja Gašpera Selka. Kroz glazbu koju stvara možemo percipirati i čuti zvučne obrasce, elemente i teksture koji se protežu od suvremene klasične glazbe pa sve do improvizirane elektroničke glazbe. U melodijama i notama koje ponekad ostaju u vremenu i prostoru, razvija se, gradi i urušava eklektični glazbeni izraz. X.U.L svojom atmosferom i mnogobrojnim ponavljajućim obrascima ostavlja pitanja i odgovore za svakog slušatelja koji se usudi uroniti u njegovu glazbenu ideju. S izdavanjem svog prvog albuma "VOID – A Story about a Man" (2019) i drugog albuma "A Guide for Lost Travellers" (2021) započeo je suradnju i s islandskim glazbenikom i producentom Frosti Jonssøn. Njihov zajednički trud rezultirao je izdanjem albuma "tengsl" (2022, Möller Records). 

Makedonska umjetnica Zarina Prvasevda pronašla je vlastiti glas na svojem dugo iščekivanom debitantskom albumu "Eho", izdanju koje pojačava jedinstven pristup putem 11 tradicionalnih pjesama na 4 različita jezika. Album sažima Zarininu umjetničku viziju kroz slobodu i lutajuće između svih dojmova koji su je nadahnuli putem folklora kako u glazbi tako i u plesu kao izrazu same sebe. Kao rezultat, zauzela je 9. mjesto na Balkan World Music Chart kao jedna od najslušanijih svjetskih glazbenika u svijetu World Music u trećem tromjesečju 2022. godine.

Ženski kolektiv ŽEN osnovan je 2010. godine u Zagrebu gdje su pronašle svoj kreativni dom u AKC Medika squatu. ŽEN na igrački način razgrađuje rodne stereotipe i povezuje granice audio i vizualne umjetnosti, izazivajući putovanja kroz vokalne harmonizacije uronjene u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sintisajzera. Ako bismo pokušali definirati njihov žanr, najbliže bismo došli složenom obliku indie-rocka, oblikovanom različitim stilskim i žanrovskim karakteristikama koje sežu od post-rocka do shoegazea, math-rocka, vintage sint-wavea i eksperimentalne elektronike.

Zuzanna Całka je pijanistica i skladateljica iz Varšave. Stvara glazbu manipulirajući zvukovima klavira i sintesajzera. CAŁKA glazbu stvara kao duhovnu praksu, ritual koji pomaže ponovno se povezati s ljepotom i tajanstvom života. Glavna uloga u tom procesu je improvizacija koja se svaki put razvija na drugačiji način. Njena glazba pruža slušatelju intrigantno izmjenjivanje minimalističkog solo klavira i više artikuliranih pjesama gdje se klavir i elektronički dodaci miješaju i stvaraju slojeve zvukova. Transformira osnovne i minimalne skice glazbe u snažne, visceralne, ali ponekad i halucinogeno izražene pjesme. Zuzannin glazbeni video "May B" izabran je kao jedan od 10 omiljenih videa od strane Maxa Coopera.

Dunjaluk, world music projekt Dunje Bahtijarević i Luke Čapete, neobičan je spoj sevdaha, jazza, rocka i psihodelije. Iako se na prvu čini kao da je naziv skrojen od imena članova ovog dueta, radi se o turcizmu koji znači ovozemaljski svijet, koji prikladno imenuje zvuk i identitet Dunjaluka.

 

ULAZNICE

Ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio.

Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 34€.

Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

 

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti