HR
EN

Ljetna pozornica - nekad i sad

NEKAD

Nastanak ljetne pozornice od ideje do realizacije posjetitelji Tvrđave sv. Mihovila mogu popratiti u unutarnjem dijelu tvrđave, u prostoru gdje su danas smještene garderobe izvođača i koji se za vrijeme održavanja koncerata i ostalih scenskih događanja koristi kao prostor za izvođače.

Povjesničari Tvrđave kulture Josip Pavić i Andrija Bakula istražili su povijest ideje o postavljanju pozornice na najstariju šibensku tvrđavu - "Ljetna pozornica – neodgodiva potreba": stara ideja o novoj namjeni tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku (1953. – 1975.) i na samoj tvrđavi istaknuli najzanimljivije trenutke. Prva vijest o mogućoj izgradnji ljetne pozornice na ovom mjestu seže u 1953. godinu, postoje i nacrti iz 1964. godine, no na izgradnju se čekalo dugo. Na to je utjecalo više faktora - kontekst vremena, financije, različite kulturne potrebe građana.

Cijelu priču možete otkriti na tvrđavi unutar postava čiji dizajn potpisuje agencija Brigada, a koji je nastao u sklopu EU projekta FORTITUDE.

SAD

Tek 2014. godine, prilikom obnove tvrđave, sagrađeno je i gledalište, koje je u kratko vrijeme ovaj povijesni spomenik pretvorilo u najprestižniju pozornicu na otvorenom u regiji. Bili ste na koncertima u dvoranama, na livadama, egzotičnim lokacijama i mislite da ste doživjeli najbolje? Mi smo uvjereni da niste, dok ne doživite koncert na Tvrđavi sv. Mihovila, iznad mora, ispod neba.

Ekskluzivnost lokacije počiva na činjenici da pruža 1077 mjesta, s kojih su dosadašnji posjetitelji pratili koncerte renomiranih hrvatskih i svjetskih glazbenih zvijezda.

Organizacijom različitih glazbeno–scenskih programa i predstavljanjem djelića bogate šibenske povijesti među svojim impozantnim bedemima, Tvrđava sv. Mihovila je od svog otvorenja postala je premium lokacija za održavanje jedinstvenih večernjih događanja koji već pozicionirali Šibenik kao jednu od vodećih koncertnih destinacija u Hrvatskoj.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti