HR
EN

Za posjetitelje

Tvrđava sv. Mihovila prva je sagrađena i prva obnovljena šibenska tvrđava. Upravo od zidina Tvrđave sv. Mihovila nastali su gradski bedemi koji su okruživali i stoljećima štitili Šibenik, dok je sveti Mihovil od najranijeg perioda nebeski zaštitnik grada. Izgrađena je na visokoj strmoj stijeni zbog čega dominira starom gradskoj jezgrom, a s nje puca prekrasan pogled na Kanal sv. Ante, zaljev i ušće rijeke Krke.

Tvrđava je obnovljena 2014. godine kada je na njoj izgrađena atraktivna pozornica i tribine s 1077 sjedećih mjesta. U kratko vrijeme Tvrđava sv. Mihovila postala je ekskluzivna lokacija za održavanje jedinstvenih večernjih događanja koji su pozicionirali Šibenik kao jednu od vodećih koncertnih destinacija u regiji.

Zanimljiva povijest na tvrđavi je ispričana pomoću suvremene tehnologije; audio vodiča i 3D mappinga u stoljetnim cisternama, a tu je i suvenirnica s autohtonim proizvodima u kojoj ćete zasigurno pronaći nešto zanimljivo za ponijeti kući.  

Redovno radno vrijeme

ponedjeljak - nedjelja

9:00 - 21:00

ZADNJI ULAZ: 30 minuta prije završetka radnog vremena

 

CIJENE ULAZNICA 

  TVRĐAVA SV. MIHOVILA

TVRĐAVA BARONE I TVRĐAVA SV. IVANA 

1 ULAZNICA

=

3 TVRĐAVE

Odrasli

11,50

11,50

13,00 €

Djeca (od 7 – 18 godina), studenti

7,50 €

7,50 €

8,50 €

Obiteljska ulaznica

25,50 €

25,50 €

29,00 €

Plaćanje je moguće isključivo u eurima (gotovina, kartice). 

 

NAPOMENE:

  • Slobodan ulaz: djeca do 7 godina, članovi strukovnih društava (ICOM).
  • Obiteljska ulaznica odnosi se isključivo na roditelje/skrbnike i njihovu djecu do 18 godina starosti.
  • Objedinjena ulaznica za tri tvrđave te ulaznica za posjet tvrđavama Barone i Sv. Ivana može se jednokratno iskoristiti u roku od 7 dana od kupnje.
  • U cijenu je uključeno osiguranje posjetitelja.

 

ORGANIZIRANI GRUPNI POSJETI

Organizirane grupe plaćaju unaprijed dogovorenu cijenu i potrebno ih je najaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr

Agencije i poslovni subjekti koji nude agencijske usluge mogu ostvariti veće popuste na cijenu ulaznica temeljem potpisanog Ugovora o suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik. Zainteresirani upit mogu uputiti na svjetlana@tvrdjava-kulture.hr.

 

STRUČNO VODSTVO

Dostupna su stručna vodstva tvrđavama na hrvatskom i engleskom jeziku za organizirane skupine, prema najavi i rezervaciji termina. 

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Mihovila ili Tvrđava Barone

20 €

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone

35 €

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Ivana uključeno u cijenu ulaznice

Plaćanje je moguće isključivo u eurima (gotovina, kartice).

 

EDUKATIVNI SADRŽAJI

Za organizirane školske skupine, prema najavi i rezervaciji termina, postoji mogućnost organiziranja edukativnih radionica Moja tvrđava znanjaRadionice su besplatne uz kupljene grupne ulaznice. Upit za dodatne informacije te rezervaciju termina uputite na citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili na + 385 (0)91 619 65 34.

O LOKACIJI

PRISTUP

Tvrđava sv. Mihovila ima dva ulaza:

  • sjeverni ulaz (iz Vatrogasnog doma ili Parka Ane Rukavine)
  • južni ulaz (s groblja sv. Ane).

Kako bi se izbjeglo dugo čekanje tijekom srpnja i kolovoza, preporučamo korištenje sjevernog ulaza.

U slučaju da je posjet Tvrđavi sv. Mihovila uključen u razgled grada, preporučamo tvrđavu kao početnu točku. Tvrđava je najstariji naseljeni dio grada, pa ima smisla cijelu priču o povijesti i razvoju Šibenika započeti ovdje. Na taj način se spuštate ulicama i prolazite kroz staru gradsku jezgru prema katedrali i ostalim znamenitostima, što uvelike čini obilazak grada jednostavnijim i lakšim. 

NA TVRĐAVI

Pristup osobama s invaliditetom omogućen je na platou ispod tvrđave pristupnom cestom od Vatrogasnog doma. Posjetiteljima s poteškoćama u kretanju s platoa je omogućen pristup liftom koji vodi do podzemne razine Tvrđe (Info pult i cisterne za vodu) i gornje razine – pozornice.

PARKING

Tvrđava svetog Mihovila nema vlastiti parking za veliki broj vozila, no na raspolaganju su vam gradske parkirališne površine u blizini. Najbliže parkiralište nalazi se ispod tvrđave sa sjeverozapadne strane, odmah iza vatrogasnog doma. Za grupne posjete Tvrđavi sv. Mihovila koristi se veliki parking koji se nalazi u krugu bivše tvornice TEF.

Više informacija možete pronaći na stranicama Gradskog parkinga d.o.o.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!