HR
EN

Često postavljana pitanja (FAQ)

Najčešća pitanja i najvažnije informacije o šibenskim tvrđavama sv. Mihovila, Barone i sv. Ivana na jednom mjestu. Ukoliko ne možete naći odgovor na željeno pitanje, molimo Vas da nas kontaktirate na email adresu info@tvrdjava-kulture.hr

Kupovina ulaznica

Gdje mogu kupiti ulaznice za dnevni posjet Tvrđavi sv. Mihovila/Tvrđavi Barone/Tvrđavi sv. Ivana

Ulaznice za dnevni posjet tvrđavama mogu se kupiti unutar radnog vremena na blagajni Tvrđave sv. Mihovila (Zagrađe 21), na blagajni Tvrđave Barone (Put Vuka Mandušića 28) te na blagajni tvrđave sv. Ivana (Put Tanaje 29).

Objedinjena ulaznica za sve tri tvrđave

Objedinjena ulaznica za sve tri šibenske tvrđave (Mihovil, Barone, Ivan) najpovoljniji je način za posjet tvrđavama.
Uključuje jedan posjet Tvrđavi sv. Mihovila, Tvrđavi Barone i Tvrđavi sv. Ivana u periodu od 7 dana unutar radnog vremena tvrđava.

Objedinjena ulaznica vrijedi 7 dana od datuma kada je ulaznica kupljena na prvoj posjećenoj tvrđavi. Primjerice, ulaznica kupljena 13. lipnja vrijedi do 19. lipnja.

Što uključuje ulaznica za Tvrđavu sv. Mihovila?

Ulaznica za Tvrđavu sv. Mihovila uključuje jednokratni posjet jednom od najstarijih srednjovjekovnih spomenika hrvatske kulturne baštine, uz neograničeno trajanje boravka unutar radnog vremena.

Šetnja obnovljenim zidinama prilika je za uživanje u pogledu na Šibenik i okolicu, te spektakularnu pozornicu na otvorenom izgrađenu pri projektu obnove tvrđave 2014. godine. Uvid u prošlost tvrđave omogućuje audio vodič koji možete zatražiti na Info pultu i sami kreirati rutu obilaska.

Ne zaboravite zaviriti i u podzemne dijelove tvrđave gdje se nalaze dvije cisterne iz 15. st., krušna peć i kamene topovske kugle. Na zidovima cisterni, korištenjem tehnologije 3D mapiranja, "oživljava" povijest grada i tvrđave.

Od travnja do listopada posjetiteljima su na raspolaganju Info pult, suvenirnica, ugostiteljski objekt kao i povremeni sadržaji unutar podzemnog dijela tvrđave.

Sezona večernjih događanja na najljepšoj pozornici Jadrana traje od lipnja do rujna, a sve informacije možete naći ovdje.

Prosječno trajanje dnevnog obilaska je oko 45 minuta.

Što uključuje ulaznica za Tvrđavu Barone i Tvrđavu sv. Ivana?

Ulaznica za tvrđave Barone i sv. Ivana uključuje jedan posjet ovim važnim obrambenim točkama Šibenika izgrađenima u 17. st., uz neograničeno trajanje boravka unutar radnog vremena.

Na Tvrđavi Barone je, prema raspoloživosti, tijekom dana dostupna i tehnologija proširene stvarnosti (AR), putem koje pomoću tableta možete doživjeti prošlost na suvremen način dok se vaš stvarni svijet proširuje računalno generiranom slikom i zvukom. Korištenje AR uređaja uključeno je u cijenu ulaznice.

Na tvrđavi se nalazi caffe bar Barone i suvenirnica Barone Shop sa bogatom ponudom autohtonih proizvoda.

Prosječno trajanje posjeta je oko 40 minuta, a ukoliko se odlučite za turu proširene stvarnosti, posjet traje oko sat i 15 minuta.

Sačuvajte svoju dnevnu ulaznicu za Tvrđavu Barone, jer s njom možete posjetiti i neka od večernjih događanja - program pronađite ovdje.

Tvrđava sv. Ivana se prostire na preko 19 tisuća kvadrata, a podijeljena je na dva dijela – sjeverni dio koji se naziva 'Kliješta' ispod kojeg je smješten kampus i južni, glavni dio Tvrđave 'Zvijezda' s kojeg puca nevjerojatan pogled na grad, šibenski kanal i otoke. Na 'Zvijezdi' je smješten i caffe bar u kojem možete uživati u omiljenom napitku, a suvenir koji će vas uvijek podsjećati na posjet šibenskim tvrđavama možete pronaći u suvenirnici koja se nalazi u objektu koji je nekada služio kao barutana!

Mogu li kupiti dnevnu ulaznicu za samo jednu tvrđavu?

Moguće je kupiti pojedinačnu ulaznicu za dnevni posjet Tvrđavi sv. Mihovila, dok su Tvrđava Barone i sv. Ivan spojene jednom ulaznicom za dnevni posjet. Moguće je kupiti i ulaznicu za dnevni posjet za sve tri tvrđave (objedinjena ulaznica).

Cijene dnevnih ulaznica možete pronaći ovdje

Gdje mogu kupiti ulaznice za večernja događanja na Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone?

Ulaznice za večernja događanja na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se kupiti na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets.

Ulaznice za večernja događanja na Tvrđavi Barone mogu se kupiti na blagajni Tvrđave Barone (Put Vuka Mandušića 28).

Pojedina večernja događanja kojima je Tvrđava kulture Šibenik suorganizator koriste vlastite online prodajne kanale. Detalje o prodaji ulaznica za ta događanja potrebno je provjeriti na službenim web stranicama organizatora večernjeg događanja.

Za koga vrijedi obiteljska ulaznica?

Obiteljska dnevna ulaznica za posjet šibenskim tvrđavama vrijedi isključivo za roditelje/ skrbnike i njihovu djecu od 7 do 18 godina starosti.

Na zahtjev djelatnika Tvrđave kulture, djeca starija od 16 godina dužna su dokazati svoje godište važećim identifikacijskim dokumentom, prema Pravilniku o dnevnim posjetima Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone.

Mogu li ostvariti studentski popust na cijenu ulaznice na tvrđave?

Studentski popust na cijenu ulaznice za dnevni posjet tvrđavama moguće je ostvariti uz predočenje valjanog dokumenta kao dokaza o studiranju (indexa ili x-ice).

Cjenik i načini plaćanja

Na blagajnama šibenskih tvrđava plaćati se može gotovinski i kartično.

Gotovinsko plaćanje moguće je isključivo u eurima, dok su kartična plaćanja moguća svim karticama, osim American Express-om.

Plaćanje grupnih ulaznica moguće je:

 • gotovinski,
 • kartično,
 • voucherom,
 • predračunom i
 • transakcijskim računom,

isključivo uz prethodni dogovor i najavu (citypoint@tvrdjava-kulture.hr, +385 (0)91 619 65 34).

Važeći cjenik za sve kategorije ulaznica možete pronaći ovdje.

Organizirani grupni posjeti tvrđavama i stručna vodstva

Organizirani grupni posjeti tvrđavama moraju se najaviti unaprijed, najkasnije 48 sati prije planiranog posjeta.

Sva plaćanja vezana uz organizirane grupne posjete mogu se vršiti:

 • gotovinski u eurima (EUR),
 • kartično (osim American Express-om),
 • voucherom,
 • predračunom i
 • transakcijskim računom,

isključivo uz prethodni dogovor.

Na Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone nude se stručna vodstva na hrvatskom i engleskom jeziku prilagođena svim uzrastima, uz prethodnu najavu i rezervaciju termina, najkasnije 48 sati prije planiranog posjeta. Stručna vodstva naplaćuju se prema službenom Pravilniku o dnevnom posjetu Tvrđave kulture Šibenik.

Najave i rezervacije primaju se osobno u City Point-u šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1), telefonski na broj +385 (0)91 619 65 34 ili mailom na adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr.

Ostvaruju li novinari i drugi članovi medijskih kuća pravo na besplatan ulaz na tvrđave?

Novinari i članovi drugih medijskih kuća mogu zatražiti press ulaznicu i/ili akreditaciju za praćenje večernjeg događanja ispunjavanjem kontakt obrasca na sljedećem linku. Uz odobrenje Odjela za marketing, prodaju i odnose s javnošću, izdaju se važeće press ulaznice/akreditacije.

Ostvaruju li vodiči i pratitelji grupa pravo na besplatan ulaz na tvrđave?

Vodiči i pratitelji grupa ostvaruju besplatan ulaz na Tvrđavu sv. Mihovila i Tvrđavu Barone ukoliko su u službi pratitelja grupe, uz predočenje važećih iskaznica.

Ulaze li Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Ivana u City Card sustav za grad Šibenik?

Da. Dovoljno je predočiti vlastitu City Card karticu na blagajnama tvrđava.

Planiranje posjeta

Radno vrijeme tvrđava

Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Ivana za posjetitelje su otvorene svakodnevno, osim državnih blagdana u prosincu i siječnju.

Radno vrijeme tvrđava možete provjeriti ovdje.

Datum prijelaza u drugo radno vrijeme može varirati. Preporučujemo provjeru u slučaju najava i rezervacija grupnih posjeta. 

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na tvrđavama

Na Tvrđavi Barone, radno vrijeme caffe bara, kao i caffe bara na Tvrđavi sv. Ivana odgovara radnom vremenu tvrđave, osim u iznimnim situacijama, dok je ugostiteljski objekt na Tvrđavi sv. Mihovila, café bar Castrum, otvoren od svibnja do listopada.

Kako do nas?

Za upute o pristupu tvrđavama pogledajte ovdje.

Postoji li parking na tvrđavama?

Tik uz zidine Tvrđave Barone dostupan je besplatan parking za otprilike 30 vozila. Tu mogu parkirati i posjetitelji koji idu na Tvrđavu sv. Ivana koja se nalazi u neposrednoj blizini Tvrđave Barone. 

Za posjet Tvrđavi sv. Mihovila potrebno parkirati vozilo na jednom od dostupnih obližnjih gradskih parkirališta.

Na tvrđavama

Pristup osobama s invaliditetom

Na Tvrđavi sv. Mihovila za pristup osobama s invaliditetom potrebno je obratiti se djelatniku na Info pultu, da bi se posjetitelju omogućio ulaz prilazom za osobe s invaliditetom te pristup liftu i toaletu prilagođenom za osobe s invaliditetom. 

Pristup za osobe s invaliditetom moguć je na plato pod tvrđavom preko pristupnog puta od Vatrogasnog doma. Od platoa je posjetiteljima s poteškoćama u kretanju omogućen prilaz u lift kojim se dolazi do Info pulta, cisterna, prilagođenog sanitarnog čvora, te na sljedećoj razini ljetnoj pozornici. Pristup bedemima nažalost nije moguć.

Na Tvrđavi Barone omogućen je pristup osobama s invaliditetom na gotovo sve razine tvrđave. Od najnižeg platoa posjetiteljima s poteškoćama u kretanju omogućen je prilaz na gornju razinu putem rampe na istočnoj strani tvrđave.

Osobama s invaliditetom je dostupno i vodstvo po gornjoj razini tvrđave gdje se nalaze AR točke.

Tvrđava Barone je opremljena i sanitarnim čvorom koji je prilagođen za osobe s invaliditetom. 

Na Tvrđavi sv. Ivana pristup osobama s invaliditetom omogućen je na donji, odnosno sjeverni dio tvrđave (Kliješta). 

Najmlađi posjetitelji

Na Tvrđavi sv. Mihovila, Tvrđavi Barone i Tvrđavi sv. Ivana u sklopu sanitarnog čvora dostupne su i prematalice za bebe, opremljene proizvodima za higijenu djece.

Na Tvrđavi sv. Mihovila pristup dječjim kolicima omogućen je liftom. Pristup je potrebno zatražiti od djelatnika na Info pultu. Uz Info pult, na tvrđavi se nalazi i kutak za djecu.

Na Tvrđavu Barone pristup dječjim kolicima moguć je bez poteškoća, na sve razine tvrđave. Na Tvrđavi Barone postoji i igralište za djecu - drveni brod.

Prtljaga i izgubljeno-nađeno

Na Tvrđavi sv. Mihovila postoje ormari za odlaganje manje prtljage, uz pripadajuće ključeve.

Za sve izgubljene osobne predmete na obje tvrđave možete kontaktirati naše djelatnike na Info pultu Tvrđave sv. Mihovila (info@tvrdjava-kulture.hr) i u suvenirnici Tvrđave Barone (shop@tvrdjava-kulture.hr).

Gdje i kako se mogu prijaviti za primanje Newslettera o događanjima na tvrđavama?

Na službeni Newsletter Tvrđave kulture Šibenik možete se prijaviti putem linka dostupnog na dnu ove web stranice.

 

Koncerti, kulturni programi, edukativne radionice

Koncerti i kulturni programi

Na Tvrđavi sv. Mihovila od lipnja do rujna održavaju se koncerti na velikoj ljetnoj pozornici.

U istom se razdoblju na Tvrđavi Barone održavaju koncerti intimnijeg karaktera te filmske večeri s ostvarenjima nezavisne svjetske kinematografije.

Cjelokupni program možete pronaći ovdje.

Edukativne radionice za učenike

Edukativni programi i radionice pod zajedničkim nazivom Moja tvrđava znanja  donose pomno osmišljene programe za djecu.

Kroz njih djeca i učenici raznih uzrasta upoznaju kulturnu baštinu Šibenika te uče o šibenskim tvrđavama uz zabavu s našim edukatorima -interpretatorima.

Najave i rezervacije radionica vrše se osobno u City Pointu (Don Krste Stošića 1), telefonski na broj +385 (0)91 619 65 34, te mailom na adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr

Klub prijatelja šibenskih tvrđava

Kako se i gdje mogu učlaniti u Klub prijatelja šibenskih tvrđava?

U Klub prijatelja šibenskih tvrđava možete se učlaniti:

 • na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila (Zagrađe 21) i Barone (Put Vuka Mandušića) 
 • i u City Pointu (Don Krste Stošića 1) u redovnom radnom vremenu.
Što obuhvaća članstvo u Klubu prijatelja šibenskih tvrđava?

Članstvo u Klubu prijatelja obuhvaća:

 • neograničen dnevni obilazak tvrđava sv. Mihovila, Barone i sv. Ivana unutar radnog vremena tvrđava, godinu dana od datuma učlanjenja
 • pristup pojedinim kulturnim programima na Tvrđavi Barone
 • popuste na koncerte na Tvrđavi sv. Mihovila u organizaciji Tvrđave kulture
 • potpomaganje obnove gradske baštine novcem od članarina Kluba prijatelja

Popis ostalih pogodnosti pogledajte ovdje.

Moram li pri posjetu tvrđavama sa sobom imati iskaznicu Kluba prijatelja i da li je ona prenosiva?

Pri posjetu šibenskim tvrđavama potrebno je predočiti člansku iskaznicu te valjani dokument kojim osoba potvrđuje identitet. Iskaznica Kluba prijatelja nije prenosiva.

Što kada mi istekne članstvo u Klubu prijatelja šibenskih tvrđava?

Članstvo u Klubu prijatelja možete obnoviti:

 • na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila (Zagrađe 21) i Barone (Put Vuka Mandušića) i sv. Ivana (Put Tanaje 29) u redovnom radnom vremenu
 • online u sustavu Croatia Tickets
Što ako izgubim člansku iskaznicu?

Ukoliko izgubite člansku iskaznicu kontaktirajte nas osobno

Bez naknade izdati ćemo novu člansku iskaznicu, dok će izgubljena biti poništena i smatrana nevažećom.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti