HR
EN

Za posjetitelje

Tvrđava Barone izgrađena je paralelno s obližnjom Tvrđavom sv. Ivana 1646. godine. Gradnju je njemački barun Christoph Martin von Degenfeld prema kojem tvrđava danas nosi ime. Zajedno s Tvrđavom sv. Ivana, odigrala je veliku ulogu u obrani grada za vrijeme Kandijskog rata 1647. godine kada je odbijen veliki napad osmanske vojske. Ovaj presudni povijesni trenutak danas je moguće ponovno proživjeti zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti koja posjetitelje tvrđave vodi na nezaboravno putovanje.

Ljeti Barone postaje jazz pozornica i kino na otvorenom. Sjajne jazz koncerte donosi Barone Jazz Festival, a Ljetno kino Barone probrane filmske naslove koji već godinama na tvrđavu privlače publiku željne kvalitetnog programa.   

Na Tvrđavi Barone posebno su nezaboravni zalasci sunca u kojima možete uživati uz omiljeno piće u kafiću s najljepšim pogledom na grad!

Redovno radno vrijeme

ponedjeljak - nedjelja

9:00 - 21:00

 

CIJENE ULAZNICA  

  TVRĐAVA BARONE I TVRĐAVA SV. IVANA 1 ULAZNICA = 3 TVRĐAVE (BARONE, SV. IVAN, SV. MIHOVIL)
Odrasli

11,50 €

13 €

Djeca (od 7 – 18 godina), studenti

7,50 €

8,50 €

Obiteljska ulaznica

25,50 € 

29 €

 

NAPOMENE:

  • Korištenje AR uređaja i audio vodiča je besplatno.
  • Slobodan ulaz: djeca do 7 godina, članovi strukovnih društava (ICOM).
  • Objedinjena ulaznica za tri tvrđave te ulaznica za posjet tvrđavama Barone i Sv. Ivana može se jednokratno iskoristiti u roku od 7 dana od kupnje.
  • Obiteljska ulaznica odnosi se isključivo na roditelje/skrbnike i njihovu djecu do 18 godina starosti.
  • Osiguranje posjetitelja je uključeno.

ORGANIZIRANI GRUPNI POSJETI

Organizirane grupe plaćaju unaprijed dogovorenu cijenu i potrebno ih je najaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr.

Agencije i poslovni subjekti koji nude agencijske usluge mogu ostvariti veće popuste na cijenu ulaznica temeljem potpisanog Ugovora o suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik. Zainteresirani upit mogu uputiti na svjetlana@tvrdjava-kulture.hr.

 

STRUČNO VODSTVO

Dostupna su stručna vodstva tvrđavama na hrvatskom i engleskom jeziku za organizirane skupine, prema najavi i rezervaciji termina. 

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Mihovila ili Tvrđava Barone

20 €

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone

35 €

Stručno vodstvo - Tvrđava sv. Ivana uključeno u cijenu ulaznice

 

EDUKATIVNI SADRŽAJI

Za organizirane školske skupine, prema najavi i rezervaciji termina, postoji mogućnost organiziranja edukativnih radionica Moja tvrđava znanjaRadionice su besplatne uz kupljene grupne ulaznice. Upit za dodatne informacije te rezervaciju termina uputite na citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili na + 385 (0)91 619 65 34.

 

O LOKACIJI

PRISTUP

Tvrđava Barone ima jedan ulaz, koji se nalazi na sjeverozapadnoj strani tvrđave.

 

PRISTUP ZA OSOBE S POTEŠKOĆAMA U KRETANJU

Pristup za osobe s poteškoćama u kretanju moguć je na gotovo sve razine tvrđave. Od najnižeg platoa omogućen prilaz na gornju razinu putem rampe na istočnoj strani tvrđave. Osobama s invaliditetom je dostupno i vodstvo po gornjoj razini tvrđave gdje se nalaze AR točke.

NA TVRĐAVI

SANITARNI ČVOR

Tvrđava u objektu gastro-kulturnog centra ima dva prostrana i suvremeno opremljena sanitarna čvora za potrebe posjetitelja, prilagođena kapacitetu tvrđave. Tvrđava je opremljena i sanitarnim čvorom koji je prilagođen osobama s invaliditetom. 

U ženskom toaletu i toaletu za osobe s invaliditetom nalaze se prematalice za bebe, opremljene dječjim higijenskim proizvodima.

 

NAPOMENE:

Psima je dopušten ulaz u tvrđave, izuzev bistroa Barone, u pratnji vlasnika i tijekom boravka cijelo vrijeme moraju biti na povodcu.

Zabranjeno je korištenje dronova ili drugih bespilotnih letjelica u prostoru šibenskih tvrđava. 

PARKING

Tvrđava Barone ima vlastiti besplatni parking za manji broj vozila koji se nalazi uz zidine Tvrđave. Posjetitelji mogu koristiti i raspoložive parking prostore u okolici Tvrđave. Najbliži se nalaze sa sjeveroistočne strane tvrđave, na padini prema gradskom predjelu Šubićevac.

Za potrebe grupnih posjeta Tvrđavi Barone mogu se koristiti raspoloživa parking mjesta kod gradskog stadiona Šubićevac, te autobusne stanice u gradskoj četvrti Šubićevac.

Najbliži službeni gradski parking prostori nalaze se u Težačkoj ulici i na Putu Gimnazije. Više informacija i mogućnosti parkiranja u Šibeniku pronađite na stranicama tvrtke Gradski parking d.o.o. Šibenik zadužene za upravljanje službenim gradskim parkiralištima.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti