HR
EN

Rujan je odlično vrijeme za posjet Šibeniku i Zlarinu: Manje gužve, više uživanja u atrakcijama i događanjima

03.09.2024.

Svi koji traže savršenu destinaciju za opuštanje u kasnom ljetu, Šibenik i Zlarin u rujnu nude opuštenu mirnu atmosferu, ugodne temperature i brojne kulturne događaje koji će vas privući svojim sadržajem. Provedite svoj godišnji odmor daleko od ljetne gužve i otkrijte ljepote koje ove destinacije nude u ranu jesen!

Posjetite sve tri šibenske kopnene tvrđave

Tri šibenske kopnene tvrđave; Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Ivana, smještene su na uzvisinama što znači da s njih puca očaravajući pogled. Budući da rujan u Dalmaciji znači i umjerenije dnevne temperature zraka, obilazak sve tri tvrđave u jednom danu, odlična je ideja na kraju ljeta.

Tvrđava sv. Mihovila nije samo povijesna znamenitost, već i mjesto na kojem možete naučiti zanimljivosti o Šibeniku, ali i mjesto s kojeg možete snimiti nezaboravne fotografije. Tvrđava Barone, s druge strane, pruža interaktivno iskustvo pomoću tehnologije proširene stvarnosti, dok u caffe baru uz omiljeno piće možete uživati u prekrasnom pogledu na grad. Najviša šibenska Tvrđava, Tvrđava sv. Ivana mjesto je za šetanje i uživanje, a pogled s nje zaista oduzima dah.

Pro tip: Za obilazak sve tri tvrđave, kupite objedinjenu ulaznicu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli KRISTIJAN ILICIC (@kristijanilicic)

Glazba, književnost i kultura: Provjerite raspored festivala

Šibenik je tijekom rujna domaćin brojnih zanimljivih festivala. Ljubitelji dobre glazbe neće htjeti propustiti SHIP festival koji se održava na nekoliko lokacija, dok se glavni glazbeni dio događa na Tvrđavi sv. Mihovila od 12. do 15. rujna. Na festivalu ove godine nastupa preko 40 domaćih i stranih bendova, a otvara ga domaći bend KRIES.

Tu su i FALIŠ, festival alternative i ljevice s brojnim zanimljivim predavanjima, zatim Šibenske klapske večeri, festival književnosti ŠKURE itd.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Love Sibenik (@lovesibenik)

Ljeto još traje na Zlarinu

Ima li ljepšeg mjesta za pozdraviti ljeto od otoka? Zlarin, je poznat kao otok bez automobila i bez plastike! Mnogi ga biraju i zbog predivne prirode, a ono po čemu je Zlarin najpoznatiji je crveni koralj. Zanimljivu priču o koraljima koji su duboko utkani u povijest i kulturu ovog otoka, najbolje ćete doživjeti u Centru koralja Zlarin. Centar je otvoren od ponedjeljka do subote od 9 do 20 sati, a nedjeljom od 9 do 15 sati. Sve o Centru koralja doznajte na web stranici. 

Spremni za istraživanje Šibenika i Zlarina?

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti