HR
EN

11 stvari koje trebate znati prije posjeta Tvrđavi sv. Mihovila

12.06.2024.

Tvrđava svetog Mihovila znamenitost je koju nikako ne želite zaobići tijekom posjeta Šibeniku. Evo nekoliko zanimljivih 'fun factsa' koje bi bilo dobro znati prije nego dođete na Tvrđavu! 

1. Najstarija šibenska tvrđava: Tvrđava sv. Mihovila ističe se kao najstarija šibenska tvrđava koja je izgrađena na stijeni oko koje je podignut cijeli grad.

2. Jednostavan pristup: Smještena u središtu grada, Tvrđava sv. Mihovila lako je dostupna s bilo koje točke polazišta. Preporučljivo je ipak ići pješice zbog ograničenih mogućnosti parkiranja u blizini tvrđave.

3. Pripremite se za stepenice: Ako dolazite iz centra grada, budite spremni na puno stepenica. Pratite putokaze do tvrđave kako se putem ne biste izgubili u uskim ulicama.

4. Dva glavna ulaza: Tvrđava sv. Mihovila ima dva glavna ulaza, jedan se nalazi na južnoj strani u blizini groblja Svete Ane, a drugi uz vatrogasnu stanicu. Na oba je moguće kupiti ulaznice i dobiti informacije o posjetu. 

5. Provjerite radno vrijeme: Iako je Tvrđava svetog Mihovila otvorena svaki dan, važno je provjeriti radno vrijeme unaprijed jer može varirati, posebno tijekom ljeta na dane kada su na programu koncerti.

6. Koju ulaznicu odabrati: Posjetitelji imaju izbor između kupnje jedne ulaznice za posjet samo Tvrđavi sv. Mihovila ili odabira objedinjene ulaznice koja omogućuje pristup trima šibenskim tvrđavama- Sv. Mihovila, Barone i sv. Ivana, i to u roku od 7 dana od kupnje.

7. Sadržaji i atrakcije: Unutar tvrđave posjetitelji na raspolaganju imaju niz sadržaja uključujući 3D mapiranje, izložbe, audio vodiče i suvenirnicu koja nudi izvorne lokalne proizvode.

8. Besplatan ulaz za djecu: Djeca do 7 godina i članovi strukovnih društava (ICOM) imaju besplatan ulaz na tvrđavu sv.

9. Vođene ture: Organizirane grupe mogu rezervirati vođene ture na hrvatskom i engleskom jeziku, uz najavu i rezervaciju.

10. Provjerite program ljetnih događanja: Tvrđava sv. Mihovila tijekom ljeta ugošćuje niz koncerata na svojoj prekrasnoj pozornici na otvorenom. Ovdje nastupaju međunarodni i domaći izvođači, a možda se na popisu gostovanja nađe baš vaš omiljeni glazbenik ili glazbenica!

11. Prilika za fotografiranje: Sa svojim zadivljujućim pogledom na grad, more i otoke, posebno tijekom zalaska sunca, Tvrđava sv. Mihovila služi kao izvrsna točka za foto uspomenu s odmora.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone sljedećih dana otvorene su prema sljedećem rasporedu:

Hvala na razumijevanju!

-----

St. Michael's Fortress and Barone Fortress will be open in the coming days according to the following schedule:

Thank you for your understanding!