HR
EN
05. kolovoza / 21:00h

Zoran Majstorović Kvartet

Kolovoz na Barone Jazz Festivalu otvara vrhunski hrvatski jazz i etno gitarist Zoran Majstorović koji će u Šibeniku nastupiti sa svojim kvartetom.

 

Zoran Majstorović je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Osim nastupa s mnogim hrvatskim glazbenicima imao je prilike snimati i nastupati sa svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima.

Njegovo polje djelovanja nije ograničeno samo na jazz i etno glazbu već se bavi i drugim aspektima zvuka i glazbe kao što su "sound art", projekti usmjereni k poimanju zvuka kao materijala u umjetnosti, "site-specific" koncerti… Višestruki je nagrađivan za svoj rad, a u to je redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.

Na Tvrđavi Barone Zoran Majstorović nastupa s Robertom Mikuljanom na trubi, Karlom Lovrićem na orguljama te Sandrom Leganom na bubnjevima.

Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Ovi vrsni improvizatori kroz tu glazbu donose i svoje osobno glazbeno nasljeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka.

Publici u Šibeniku predstavit će se zajedno u ponedjeljak 5. kolovoza s početkom u 21 sat na Barone Jazz Festivalu!

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone otvorene su prema sljedećem rasporedu: 

- u subotu 27. srpnja Tvrđava Barone otvorena je do 19 sati

- u nedjelju 28. srpnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 13 sati

 

Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

The St. Michael's Fortress and Barone Fortress are open according to the following schedule:

Thank you for your understanding!