HR
EN
26. srpnja / 21:00h

Šibenski plesni festival: P U P O - Komoco Dance Company

Šibenski plesni festival 26. srpnja vraća se na Tvrđavu sv. Mihovila i to s predstavom PUPO - Komoco Dance Company!

Uz Tvrđavu, 13. izdanje festivala bit će održano i na ostalim atraktivnim lokacijama u Šibeniku te ugostiti brojne plesače, koreografe i plesne skupine uz nezaboravne izvedbe suvremenog plesa.

Ovogodišnji festival nosi slogan „Povezani kroz umjetnost i kulturnu raznolikost“, a ugostit će umjetnike iz ukupno 15 zemalja, s devet predstava u glavnom programu. Uz popratni program, ukupno će biti uprizoreno više od 20 koreografskih cjelina, u kojima umjetnici otvaraju važne teme i analiziraju ulogu pojedinca u modernom društvu.

"PUPO" je talijansko suvremeno remek-djelo inspirirano "Pinocchiom" Carla Collodija, pričom o drvenoj lutki koja želi postati pravo dijete. Kako naivno dijete odrasta i više ne dopušta da ga drugi manipuliraju? U slikama i pokretima koji podsjećaju na commedia dell'arte, talijanska koreografkinja se pita može li ta fantastična bajka za djecu o lažima koje se kažnjavaju zapravo biti priča za odrasle.

Sofia Nappi, umjetnička direktorica i suosnivačica Komoco Dance Company, diplomirala je na Alvin Ailey American Dance Theater u New Yorku i usavršavala se međunarodno. Bliska suradnja s Hofesh Shechter Company i njezine studije ‘Gaga’ pokreta Ohada Naharina, odigrali su temeljnu ulogu u oblikovanju njezinog koreografskog rukopisa. Za svoja djela, Nappi je osvojila različite važne nagrade, a s kompanijom Komoco već je gostovala u Njemačkoj, SAD-u, Meksiku, Nizozemskoj, Izraelu, Francuskoj, Španjolskoj, Belgiji, Mađarskoj, kao i na brojnim talijanskim festivalima i plesnim platformama, uključujući Venecijansko bijenale.

Cijeli program možete pratiti na stranici Šibenik Dance Festival.

ULAZNICE: od 25€

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.hr.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti