HR
EN
25. kolovoza / 21:00h

Sandra Halužan Kvartet

Kolovoz na Barone Jazz Festivalu zaključit će mlada hrvatska jazz glazbenica Sandra Halužan koja stiže 25. kolovoza sa svojim kvartetom.

 

Sandra Halužan aktivno nastupa, piše i podučava pjevanje. Od 2020. godine okuplja eminentne hrvatske glazbenike u kvartet u kojem nastupa u ulozi pjevačice, saksofonistice, klarinetistice te autorice pjesama i aranžmana. Premda izvode i jazz standarde te repertoar posvećen glazbi Nine Simone, njihov posljednji projekt ujedno je i vrhunac njihovog rada. Riječ je o jazz i blues obradama autohtonih zagorskih skladbi koje su zabilježili na albumu Vu Plavem.

Bogatim mezzosopranom Sandra na materinjem kajkavskom pjeva o čovjeku iz Zagorja, mukama težaka, iskustvu rata, odlasku i vraćanju svojim korijenima i precima te ljubavi koja nadilazi mjesto i vrijeme. Stare skladbe u novom se ruhu melodijskim linijama, ritmovima i zvukovima povezuju sa Sandrinom autorskom skladbom, u kojoj ona zaokružuje ovo glazbeno putovanje. Slobodom izraza glazbenika i njihovom vještom međuigrom postiže se jedinstvena izvedba prožeta jazz, blues i folklornim elementima, no prije svega istinskom emocijom.

Uz Sandru Halužan na klarinetu, saksofonu i indijanskoj flauti, na Barone Jazz Festivalu u nedjelju 25. kolovoza nastupit će Joe Kaplowitz na klavijaturama, Ivan Džajić na kontrabasu te Antun Profeta na bubnjevima.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone otvorene su prema sljedećem rasporedu: 

- u subotu 27. srpnja Tvrđava Barone otvorena je do 19 sati

- u nedjelju 28. srpnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 13 sati

 

Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

The St. Michael's Fortress and Barone Fortress are open according to the following schedule:

Thank you for your understanding!