HR
EN
30. lipnja / 21:00h

Pato Nuño Trio & Friends

Na Barone Jazz Festival u lipnju stiže Pato Nuño Trio & Friends!

Nuño je gitarist, svestrani skladatelj i improvizator iz Čilea, poznat po korištenju širokog spektra žanrova, uključujući jazz, blues, rock, elektroniku i klasičnu glazbu. Patove skladbe pokazuju izvanrednu sposobnost izazivanja emocija i pripovijedanja kroz glazbu, odražavajući duboko razumijevanje raznih glazbenih tradicija te demonstrirajući tehničku vještinu na gitari.

S karijerom koja traje gotovo 15 godina, Pato Nuño se etablirao kao plodan glazbeni umjetnik. Objavio je 8 albuma, kao solo izvođač i kao suradnik, a na svom glazbenom putovanju, kako u Čileu tako i u Novom Zelandu, Nuño često surađuje s cijenjenim umjetnicima kao što su Summertime Quartet, Rafart, Jpass Filter, Intracluster Band i mnogi drugi.

Za ovu posebnu prigodu na Tvrđavi Barone, koja će uključivati ​​premijeru Patovog najnovijeg albuma 'Villaseca' te pregled njegovih dosadašnjih ostvarenja, Nuñu će se pridružiti Daniela Lukšić na bass gitari i Pavle Golubić na bubnjevima.

PATO NUÑO TRIO

Pavle Golubić započeo je studij udaraljki na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a usavršavao se na Koninklijk Conservatorium Antwerpen u Belgiji. Pavle je surađivao na brojnim projektima, a najzapaženiji je njegov vlastiti kvartet koji je otvorio Barone Jazz Festival 2022.

Daniela Lukšić je diplomirala klasičnu gitaru na Katoličkom sveučilištu u Čileu. Nastupala je kao električna basistica u duetima, trijima, kvartetima i u većim bendovima, uglavnom u projektima bluesa, jazza i elektronike, u Čileu i Novom Zelandu. Posljednjih godina snimila je bas za album 'En las Afueras' Pata Nuña i bila je istaknuta članica Blue Note Quarteta (Čile).

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dear visitors,

On September 25th, Barone Fortress will be open until 5 PM,

and on September 29th, Barone will be open for daily visits from 1 PM.

Thank you for your understanding!

-----

Dragi posjetitelji,

Tvrđava Barone 25. rujna otvorena je do 17:00 sati, a 29. rujna otvorena je od 13:00 sati.

Hvala na razumijevanju!