HR
EN
28. kolovoza / 21:30h

Kratka priča o Trogiru: Projekcija uz gostovanje

r. Ante Storić; Hrvatska; 2022., 18'

Najbolje domaće ostvarenje nedavno održanog 22. izdanja Tabor Film Festivala potpisuje šibenski filmaš Ante Storić, publici Art kina Arsen poznat i kao autor programa Češljaonica.

U svom kratkometražnom ostvarenju s autobiografskim elementima, nastalom na temelju autorove kratke priče, redatelj tumači glavnu ulogu, a osim scenarija potpisuje i montažu te produkciju. U središtu je Kratke priče o Trogiru sredovječni pisac koji nastoji napisati kratku priču za književni natječaj. Tijekom kreativnog procesa, vodi razgovore s članovima svoje obitelji, prijateljima, poznanicima. “Lik u filmu dobrim je dijelom baziran na nekoj zakržljaloj verziji mene kao autora, nekom prošlom meni koji nije u stanju dovršiti započeti rad i prerano odustaje. Iako je to i faza u kreativnom procesu koja mi se iznova pojavljuje. Preostali likovi većinom se građeni na stvarnim odnosima, mada u izdvojenim situacijama pojedini od njih ispadaju tipski likovi. Neki su dijalozi gotovo prepisani iz proživljenog”, otkrio je redatelj u intervjuu.

Kratka priča o Trogiru, koju će u razgovoru nakon projekcije na tvrđavi Barone predstaviti sam redatelj, premijerno je prikazana u programu Kockice Zagreb Film Festivala, jednoj od najznačajnijih platformi za promociju kratkog filmskog metra i novih autorskih imena.

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone otvorene su prema sljedećem rasporedu: 

- u subotu 27. srpnja Tvrđava Barone otvorena je do 19 sati

- u nedjelju 28. srpnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 13 sati

 

Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

The St. Michael's Fortress and Barone Fortress are open according to the following schedule:

Thank you for your understanding!