HR
EN
20. kolovoza / 21:00h

Branimir Gazdik Quintet

Glazbene jazz večeri na šibenskoj tvrđavi u kolovozu će upotpuniti nastup Branimir Gazdik Quinteta!

 

Riječki bubnjar već duži niz godina djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni surađujući s brojim glazbenicima - dugogodišnji je glazbenik u Elvis Stanić Group i u Marko Ramljak Mindset Sextetu, te stalni bubnjar u sastavu Zlatana Stipišića Gibonnija.

U Quintetu okuplja Lenarta Krečića (saksofon), Maaseja Kovačevića (klavijature), Vedrana Ružića (električni bas) i Mladena Hrvoja Ilića (udaraljke).

Zajedno izvode autorsku glazbu koju odlikuje fuzija različitih stilova: jazza, funka, latino zvuka i world musica, koja se među ostalim može čuti i na posljednjem albumu kvinteta 'Free Fall'. Radi se o četvrtom albumu s autorskim potpisom Gazdika, a koji je bio nominiran za nagradu Porin u kategoriji najboljeg jazz albuma.

Gazdik je za autorski rad višestruko nagrađen nagradnom Status Hrvatske glazbene unije, a od pet nominacija za nagradu Porin 2020. godine osvaja ju za jazz skladbu 'Gifted' s albuma 'Live at Trsat castle'. Vrhunski jazz izvest će i na Barone Jazz Festivalu 20. kolovoza.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

 

O BARONE JAZZ FESTIVALU

Od lipnja pa sve do kasnog ljeta na pozornici Tvrđave Barone izmjenjivat će se nagrađivani hrvatski i strani jazz glazbenici koji će ljubiteljima razigranih ritmova priuštiti večeri vrhunskog muziciranja. 

Više informacija o glazbenom ljetu na šibenskoj tvrđavi pratite na webu te Facebook i Instagram profilu Tvrđave Barone.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti