HR
EN

Povodom dana Europe, Tvrđava kulture Šibenik i Udruga turističkih vodiča Mihovil časte sve ljubitelje povijesti i baštine!

07.05.2021.

U nedjelju, 9. svibnja, obilježava se 71 godina od kada je Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, iznio ideju o novom obliku zajednice i postavio temelje današnjoj Europskoj uniji. 

Upravo povodom Dana Europe, Tvrđava Kulture časti sve posjetitelje slobodnim ulazom na Tvrđavu sv. Mihovila i Barone, te predstavlja novu turističku rutu razvijenu u sklopu europskog projekta FORTITUDE – Historic Fortresses Intensifying Cross Border Tourism Development kojem je glavni cilj ojačati i diversificirati kulturno-turističku ponudu te razvijati kapacitete  za što kvalitetnije i održivije upravljanje kulturnim dobrima.

Riječ je o turističkoj ruti „Čuvari Šibenika“ izrađenoj u suradnji s Udrugom turističkih vodiča Mihovil koja povezuje fortifikacijski sustav grada Šibenika i prikazuje povijest grada i tadašnji život njegovih građana.

Obilazak za zainteresirane posjetitelje počinje u 9:30 sati na Tvrđavi Barone, a u pratnji vodiča posjetitelji će obići i Tvrđavu sv. Mihovila, Dolački bedem, Podstinje, Butu u Docu, Trg četiri bunara, Katedralni trg, Kneževu palaču, Đardin, Poljanu…

Prijave nisu potrebne, ali broj mjesta je ograničen, stoga dođite na vrijeme i uživajte u otkrivanju nepoznatih povijesnih detalja kroz šetnju poznatim ulicama grada Šibenika. Ukoliko ne stignete na jutarnju turu, šibenske tvrđave Vas čekaju cijeli dan od 9 do 20 sati, te poklanjaju i dodatno stručno vodstvo na samim tvrđavama u popodnevnom terminu, i to u 17:00 sati na Tvrđavi sv. Mihovila, te u 18:00 sati na Tvrđavi Barone!

Prilika je ovo i za podsjetnik kako je revitalizacija šibenskih tvrđava velikim dijelom financirana europskim sredstvima, te su tvrđave kroz svoj rad na projektima i kreiranju novih sadržaja, prepoznate i priznate kao europski primjer dobre prakse u obnovi i korištenju kulturne baštine. Tako svi posjetitelji tvrđava mogu pogledati povijest novim očima kroz 3D mapping projekcije u cisternama Tvrđave sv. Mihovila i obići je u pratnji interaktivnog audio vodiča, dok im je na Tvrđavi Barone obilazak upotpunjen uređajem za proširenu stvarnost.

Vidimo se na šibenskim tvrđavama!

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

Koncert Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet koji se trebao održati 8.8. na Tvrđavi Barone je odgođen. O mogućem novom datumu održavanja koncerta i povratu novca izvjestit ćemo  naknadno.

U ponedjeljak, 8.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19:30 sati.

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!