HR
EN

EU projekti

Tvrđava kulture Šibenik kontinuirano radi na osmišljavanju, primjeni i provedbi projekata veznih uz očuvanje i valorizaciju baštine. Kroz provedbu projekata financiranih iz europskih fondova ustanova razvija multilateralna partnerstava s povezanim institucijama i organizacijama na europskoj razini, s ciljem razmjene znanja i najboljih praksi u revitalizaciji, očuvanju i održivom upravljanju kulturnim nasljeđem.

Fortress ReInvented - Inovativni pristup i digitalni sadržaji na povijesnim tvrđavama

Tvrđava sv. Mihovila jedna je od četiri lokacije na kojima će u sklopu projekta Fortress ReInvented biti kreirani novi digitalni sadržaji za prezentaciju baštine u želji da se kulturno povijesna baština prezentira na tehnološki inovativan način i tako približi posjetiteljima poboljšavajući njihovo iskustvo.

Ovim projektom u obje cisterne Tvrđave sv. Mihovila bit će implementirana 3D video mapping tehnika projiciranja koja će posjetiteljima omogućiti jedinstven doživljaj tvrđave putem multimedijalne izložbe i značajno doprinijeti poboljšanju doživljaja posjetitelja te atraktivnosti spomenika.

Nadalje, multimedijalni vodič po Tvrđavi sv. Mihovila omogućit će posjetiteljima novi doživljaj tvrđave obrađujući na inovativan način povijesne činjenice vezane uz tvrđavu.

Osim navedenih sadržaja, na Tvrđavi sv. Mihovila i ostalim lokacijama partnera Tvrđavi Klis u Klisu, Kanli Kuli u Herceg Novom i Vranduk kuli u Zenici biti će uspostavljen tzv. „partnerski kutak“ . Riječ je o zaslonu osjetjivom na dodir (touch screen) sa  jedinstvenom zajedničkom aplikacijom putem koje će posjetitelji svake od četiri tvrđave moći uživo pratiti što se trenutno događa na preostale tri tvrđave (tehnologija live streama). 

U cilju dodatnog etabliranja tvrđava-partnera kao turističkih atrakcija, na području četiri partnerska grada, u starim gradskim jezgrama bit će postavljeni digitalni ekrani osjetljivi na dodir – info kiosci putem kojih će biti promovirana ponuda tvrđava, grada, partnerskih destinacija te malih i srednjih poduzetnika.

Nositelj projekta je Muzej Grada Šibenika, a partneri su Općina Klis, Opština Herceg Novi te Javna ustanova Muzej grada Zenice. Ukupna vrijednost projeka je 1.310.232,30 EUR, od čega je 85% sufinancirano iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

 

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, Hrvatska
Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, Hrvatska
Vranduk kula, Zenica, BiH
Vranduk kula, Zenica, BiH
Tvrdava Klis, Klis, Hrvatska
Tvrdava Klis, Klis, Hrvatska
Kanli Kula, Herceg Novi, Crna Gora
Kanli Kula, Herceg Novi, Crna Gora
KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR

Naziv projekta: KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR

Akronim projekta: KREŠIMIR

Program financiranja: EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta: 737.252,18 kn, od čega je EU sufinanciranje u iznosu od 626.664,35 kuna.

Lokacija: Šibenik

Korisnik: Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik

Posredničko tijelo razine 1: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Posredničko tijelo razine 2: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Partneri: Grad Šibenik, Šibenska udruga mladih, Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ i Feniks – udruga za ljudski razvoj i inovativne akcije

Datum početka i završetka projekta: 29. listopada 2018. – 29. listopada 2019.

Trajanje projekta: 12 mjeseci

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr/operativni-program/

Kontakt osoba:
Vera Jergović Bolanča
Asistent za promociju
e-mail: vera@tvrdjava-kulture.hr

 

Detalje i novosti o projektu pronađite na web stranici projekta kresimir.hr.

Dragi posjetitelji, 7. prosinca ulaz na Tvrđavu Barone slobodan je svim posjetiteljima kako bi s vrha grada popratili 20. šibensku regatu krstaša.

Uživajte u posjetu!

----

Dear visitors, on December 7th Barone Fortress will have OPEN DOORS DAY as the 20th Šibenik Cruiser Regatta takes place. The fortresses will be open from 9 AM to 4 PM, without admission.

Enjoy your visit!