HR
EN

Šibenske tvrđave su 'must visit' ovog ljeta!

20.05.2024.

Tri šibenske kopnene tvrđave su kulturno-povijesna žila kucavica grada! Na Tvrđavi sv. Mihovila, Tvrđavi Barone i Tvrđavi sv. Ivana spajaju se povijest, zanimljiva kulturna događanja i moderna tehnologija. Ljeto samo što nije stiglo, stoga je pravo vrijeme da ih posjetite!

 

Tvrđava sv. Mihovila

S istraživanjem grada i njegovih tvrđava najbolje je započeti na najstarijoj šibenskoj utvrdi s koje se pruža prekrasan pogled na grad, more i otoke! Upravo su od zidina Tvrđave sv. Mihovila nastali gradski bedemi koji su okruživali i stoljećima štitili Šibenik. Bogata povijest grada ispričana je pomoću suvremene tehnologije; audio vodiča i 3D mapiranja u stoljetnim cisternama. Tijekom ljeta ova tvrđava pretvara se u najljepšu pozornicu Jadrana na koju su se od 2014. godine popele stotine vrhunskih hrvatskih, europskih i svjetskih glazbenika. 28. svibnja pozornica slavi 10. rođendan uz kanadski instrumentalni bend BADBADNOTGOOD, a kroz nezaboravno koncertno ljeto nastupaju još i Vanna, Gregory Porter, Mariza, Kruder&Dorfmaister, Pipsi, Letu štuke, Trentemoeller, Silente i mnogi drugi! Cijeli program možete provjeriti ovdje.

Tvrđava Barone

Tvrđava Barone izgrađena je paralelno s obližnjom Tvrđavom sv. Ivana u 17. stoljeću, a zajedno su odigrale veliku ulogu u obrani grada od osmanske vojske. Ovaj presudni povijesni trenutak danas je moguće ponovno proživjeti zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti koja posjetitelje tvrđave vodi na nezaboravno putovanje. Nakon šetnje kroz povijest možete sjesti na piće u bar s najljepšim pogledom na grad, pogledati film u kinu pod zvijezdama ili poslušati jazz koncert.

Tvrđava sv. Ivana

Najveću i najvišu od tri šibenske tvrđave svojim su rukama podigli Šibenčani u svega 50 dana, a danas se tamo nalazi suvremeno opremljen edukativni kampus koji posjećuju studenti, učenici, razni stručnjaci, umjetnici i kreativci iz cijele Hrvatske, ali Europe i svijeta! Na tvrđavi možete uživati  u baru koji se nalazi na vrhu poznatom kao „zvijezda“, a uz bar se nalazi i suvenirnica smještena u nekadašnjoj barutani.

Jedan ulaznica – tri tvrđave!

Ako se odlučite posjetiti sve tri tvrđave, najbolja opcija je kupnja objedinjene ulaznice! Možete ju iskoristiti u roku od 7 dana od kupnje što znači da imate vremena za istražiti zanimljivu povijest Šibenika. Za one koji žele doznati sve zanimljivosti i detalje, tu su ture pod vodstvom naših iskusnih vodiča.

 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti