HR
EN

Pet razloga zašto morate posjetiti sve tri šibenske tvrđave ovog proljeća!

13.03.2024.

  1. Upijanje sunca sa savršenim pogledom

Sa sve tri šibenske kopnene tvrđave; Tvrđave sv. Mihovila, Tvrđave Barone i Tvrđave sv. Ivana pucaju nevjerojatni pogledi na grad, kanal sv. Ante i otoke šibenskog arhipelaga. Upravo je proljeće savršeno vrijeme za prošetati tvrđavama i upijati zrake proljetnog sunca. Tvrđava sv. Mihovila navest će vas na istraživanje svih njezinih kutaka i dodatnih sadržaja smještenih u unutrašnjosti, na Tvrđavi Barone možete uživati u caffe baru s najboljim pogledom u gradu, dok Tvrđava sv. Ivana kao najveća od njih zove na šetnju te potom predah na klupama i ležaljkama.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tvrđava Barone (@barone_fortress)

  1. Objedinjena ulaznica za sve tri tvrđave

Najbolja opcija za posjet tvrđavama je kupnja objedinjene ulaznice s kojom možete obići Tvrđavu sv. Mihovila, Tvrđavu Barone i Tvrđavu sv. Ivana. Ulaznicu možete iskoristiti u roku od 7 dana od kupnje što znači da imate vremena za istražiti zanimljivu povijest Šibenika. Za one koji žele doznati sve zanimljivosti i detalje, tu su ture pod vodstvom naših iskusnih vodiča.

  1. Upoznajući tvrđave, upoznajete Šibenik

Tvrđava sv. Mihovila, Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Ivana ističu se zapanjujućom arhitekturom koja spaja povijesni značaj i estetiku koja zaokuplja pažnju na prvi pogled. Kameni bedemi i složeni detalji pričaju jedinstvenu priču o osvojenim i izgubljenim bitkama, a istovremeno pružaju nevjerojatan panoramski pogled. Tvrđave su građene da izdrže zub vremena i zaštite stanovnike Šibenika, a danas su simboli otpora i kulture. Zanimljiva povijest na tvrđavama je ispričana pomoću suvremene tehnologije; audio vodiča i 3D mappinga.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tvrđava sv. Ivana (@stjohns_fortress)

  1. Pet friendly lokacije

Na šibenske tvrđave itekako su dobrodošli kako vlasnici, tako i njihovi četveronožni ljubimci. Poznato je da Šibenik njeguje poseban odnos s životinjama još od davnina, a dokaz su kamena korita s uklesanim natpisom 'Amor di cani' (ljubav prema psima) koja se nalaze na nekoliko lokacija u staroj gradskoj jezgri. Na pse se mislilo i tijekom obnove Tvrđave sv. Ivana gdje su postavljene pojilice kako bi šetnja tvrđavom bila što ugodnija za vašeg ljubimca.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tvrđava Barone (@barone_fortress)

  1. Jednostavan pristup

Do Tvrđave sv. Mihovila možete doći laganom šetnjom iz centra grada dugom svega par minuta. Najstarija šibenska tvrđava, Tvrđava sv. Mihovila, smještena je u samom centru grada i upravo se oko nje razvio srednjovjekovni Šibenik. Izgrađena je na strmoj stijeni, sedamdesetak metara iznad razine mora.

Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Ivana nalaze se u neposrednoj blizini, a do njih je lako doći automobilom iz bilo kojeg smjera grada. Predlažemo da parkirate na uređenom parkingu podno Tvrđave Barone i nakon što je istražite šetnjom se uputite prema najvišoj, Tvrđavi sv. Ivana.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tvrđava sv. Mihovila (@stmichaels_fortress)

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti