HR
EN
28. srpnja / 21:00h

Devendra Banhart

Devendra Banhart, američko-venezuelanski kantautor dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila 28. srpnja! Glazbenik koji je zbog kombiniranja folka, indija te latinskih utjecaja dobio nadimak otac freak folka, u Šibeniku će predstaviti svoj jedanaesti studijski album „Flying Wig“. Za nastup Devendre publiku će zagrijati njemački trio The Zenmenn!

Barnhart je rođen u Texasu, odrastao u Venezueli, a sa 14. godina preselio se u Los Angeles. S glazbom je počeo eksperimentirati tijekom studija na Art Institutu u San Franciscu. Nakon napuštanja studija, ljeto 2000. proveo je u Parizu gdje je, između ostalog, bio i predizvođač grupi Sonic Youth. Po povratku u SAD otkrio ga je Michael Gira i za njegovu je diskografsku kuću objavio prvijenac “Oh Me Oh My“.

Kako je interes glazbene industrije sve više rastao, najprije je potpisao za XL Recordings, a potom i za još veći Warner. Uslijedila su četiri albuma na kojima umjetničku vrijednost prati i značajan komercijalni uspjeh, a zahvaljujući vezi s glumicom Natalie Portman, Devendra postaje metom paparazza i vrućom temom trač magazina širom svijeta. Prekidom veze s Natalie ponovno se nalazi u fokusu u prvom redu glazbenih medija. Dosad je surađivao s imenima kao što su Antony and the Johnsons, Beck, Vashti Bunyan, Os Mutantes, Swans, Vetiver, Gilberto Gil, Caetano Veloso i David Byrne…

 

Paralelno s glazbom Devendra je sve ove godine njegovao i svoju strast prema slikarstvu. Tako je između ostalih svoje crteže izlagao na “the Art Basel Contemporary Art Fair” u Miamiju, u “the San Francisco Museum of Modern Art”, u “the Palais des Beaux-Arts” u Bruxellesu te u “Los Angeles’ Museum of Contemporary Art”. Poznato je da je naslikao omote većine svojih diskografskih izdanja, a 2010. za omot albuma “What Will We Be” bio je nominaran i za nagradu Grammy.

THE ZENMENN

Bend koji je zadužen za warm-up, berlinski The Zenmenn, poznat je po kombiniranju kompleksnih indie pop melodija koje su istovremene zarazne i strastvene. Njihov eksperimentalni stil koji integrira elemente elektroničke glazbe stvara zvuk koji je istovremeno suvremen i klasičan te očarava slušatelje diljem svijeta. The Zenmenn se pritom kao izvođač stalno razvija i pomiče granice popa i indie popa.

ULAZNICE: 35/40€

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 30 €, a nakon toga cijena će iznositi 35 €. 

Ulaznice će od četvrtka 18. travnja u 12 sati biti dostupne isključivo korisnicima Mastercard kartica u sustavu Eventim, a svi ostali do njih mogu od petka 19. travnja u podne u sustavu Eventima i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. 

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u Kući umjetnosti Arsen. 

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

u petak 14.lipnja Tvrđava sv. Mihovila otvorena je do 19 sati.
Hvala na razumijevanju!

-----

Dear visitors,

on Friday, June 14th, St. Michael's Fortress will be open until 7 PM.
Thank you for your understanding!