HR
EN
28. lipnja / 21:30h

Projekcija filma 'Zvijeri' koja se trebala održati u srijedu 28. lipnja, prebacuje se s Tvrđave Barone u Kuću umjetnosti Arsen!

Zvijeri

r. Rodrigo Sorogoyen, Španjolska, 2023., 137' (15)

 

Žanrovski se nastavljajući na redateljev hvaljeni za Oscara nominirani kratkometražni film Madre, napeti psihološki triler Zvijeri govori o paru čiji se san o mirnom životu u ruralnoj sjevernoj Španjolskoj pretvori u otvoreni rat s lokalcima.

Supružnici Antoine i Olga doselili su iz Francuske u malo selo španjolske Galicije kako bi se na ekološki način bavili poljoprivredom i obnovili napuštenu kuću koju su kupili. Međutim, njihovi odnosi sa sumještanima nisu idilični kao što su priželjkivali. Kada odbiju glasovati u korist izgradnje vjetroelektrana u selu, dodatno se zaoštravaju nesuglasice sa susjedima, posebice s agresivnom braćom Xanom i Lorenzom, što njihov suživot učini nepodnošljivim. Štete koje se počinju pojavljivati na njihovim usjevima samo su uvod u tragične događaje.

Premijerno prikazan na festivalu u Cannesu, film španjolskog redatelja Rodriga Sorogoyena inspiriran je istinitim događajima koji su kulminirali tragičnim ishodom 2010. godine u selu Santoalla do Monte. Od ukupno sedamnaest nominacija za “španjolskog Oscara”, nagradu Goya, film je osvojio devet kipića, uključujući one za najbolji film, redatelja, originalni scenarij i glavnog glumca, kao i nagradu César za najbolji strani film, a postigao je golemu gledanost u španjolskim i francuskim kinima. 

Zvijeri prikazujemo u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, na čijem je 16. izdanju osvojio Udicu Festivala za najbolji dugometražni film iz programa ''Mediteran'', o čemu je odlučivala publika svojim glasovima ali i dva žirija!

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Postavke pristupačnosti