HR
EN
30. srpnja / 21:00h

Zmaj Orko Star

U sklopu Barone Jazz Festivala 30. srpnja pred publikom u Šibeniku na Tvrđavi Barone zasvirat će vrsni i nagrađivani glazbenici okupljeni u bend Zmaj Orko Star koji čine Zoran Majstorović, Borko Rupena i Toni Starešinić!

Bend je osnovan tijekom perioda pandemije, a ova tri vrsna jazz glazbenika, dobitnika brojnih nagrada za svoj rad, u triju ispituju granice svemira, svoje zemaljske korijene i energiju pokreta, otkrivaju nove mostove vođeni intuicijom inspirirani trenutkom i posve slobodnim duhom. Dal je to jazz, dal je to rock? Pitanja su nepotrebna, ali odgovori stižu na koncertu 30. srpnja u 21 sat na Tvrđavi Barone!

O IZVOĐAČIMA

Zoran Majstorović (gitara, ud) je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U svojoj bogatoj karijeri osim nastupa sa mnogim hrvatskim glazbenicima imao je prilike snimati ili nastupati sa svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima kao što su Joe Locke, Reginald Veal, Bruce Ditmas, Klaus Gesing, Rob Bargad, John Stowell, Anthony Pinciotti, Mihaly Dresch, Asaf Sirkis, Michael Erian, Yoshio Machida, U.T.Gandhi, Francesco Bearzatti, Eldar Saparayev, Iva Bittova, Jimmy Weinstein i mnogi drugi. Dobitnik je i nagrada "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor, Višestruki je dobitnik nagrade "PORIN", redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član HZSU-a.

Toni Starešinić (klavijature, elektronika) je klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer. Osnivatelj i voditelj glazbenih sastava Chui, Mangroove i Punk Data. Također i stalni član pratečih sastava Josipe Lisac, Ede Maajke i Je Veux, a već 5 godina i vanjski suradnik Jazz orkestra Hrtvatske radio televizije. Radi glazbu i za kazalište i televiziju Član je HGU, HZSU i redovni je član HDSa, više struki dobitnik narade Porin i Rock & Off te dobitnik nagrade „Status“.

Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) je bubnjar, udaraljkaš i kompozitor. Surađivao je sa više manje svim hrvatskim jazz glazbenicima poput Matije Dedića, Davora Križića, Saše Nestorovića, Mire Kadoića, Zvjezdana Ružića, Šimuna Matišića, Tamare Obrovac, Valerije Nikolovske i mnogih drugih. Te sa nekim stranim imenima poput Deborah Carter, Simon Marlow, John Stowell, Jeremy Brown, Žiga Golob, Enrico Zanisi, Simone Seraffini, Mirko Cisilino, Francesco Bearzatti itd. Trenutno je aktivni član nekoliko sastava poput Sonic Diptych, Ivan Kapec Quintet, Pavle Miljenović Quintet, Atma Mundi Ensemble, Pavle Jovanović Quartet, b's funstellation, Filip Pavić Quartet, Mary May, Ivan Bonačić quartet, 4in3 +1, Sandra Halužan quart. Dobitnik nagrada „Status“.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert s početkom u 21 sat dostupne su po cijeni od 6 eura online i u City Pointu šibenskih tvrđava. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust od 10% pri kupnji ulaznica.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti