HR
EN
05. srpnja / 21:30h

PELIKAN - projekcija uz gostovanje redatelja

r. Filip Heraković, Hrvatska, 2023., 87'

 

Nakon domaće premijere na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, na veliko platno Ljetnog kina Barone stiže debitantski film Pelikan redatelja Filipa Herakovića o kojem će nakon projekcije govoriti i sam redatelj.

U središtu ove humorne drame nalazi se nogometaš Josip koji nakon ozljede koljena boravi u toplicama. Vrijeme oporavka od ozljede koja mu ozbiljno ugrožava karijeru provodi vježbajući s fizioterapeutom i primajući posjete sada već gotovo bivše djevojke i bivšeg najboljeg prijatelja. Situacija u kojoj se našao dovodi Josipa do krize identiteta i odvodi ga na put ponovnog otkrivanja vlastitog sebe. Kada slučajno zaluta na prodajnu konferenciju koja se održava u hotelu, na kojoj ga zamijene s nekim drugim, Josip prihvaća novi identitet i počinje istraživati život iz drugačije perspektive.

Prije no što je stigao pred hrvatsku publiku, Pelikan je obišao europske festivale: premijerno je prikazan na Talinn Black Nights Film Festivalu, gdje je nagrađen posebnom nagradom žirija, a na Festivalu autorskog filma u Beogradu osvojio je nagradu za najhrabriji film Balkana.

Uz Edija Ćelića u glavnoj ulozi, u filmu glume Marko Petrić, Tena Nemet Brankov, Lucija Barišić, Ivan Glowatzky, Stojan Matavulj, Tanja Smoje i drugi. 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

 

Postavke pristupačnosti