HR
EN
07. srpnja / 21:00h

Pavle Miljenović Quintet

Jazz gitarist Pavle Miljenović na Tvrđavi Barone svira s istoimenim quintetom na Tvrđavi Barone 7. srpnja u sklopu Barone Jazz Festivala.

Miljenović ima dva studijska albuma praćena izvrsnim kritikama i struke i publike koja nije samo ograničena isključivo na ljubitelje jazz glazbe.

Sada predstavlja svoj treći autorski album, ujedno i drugi album sa svojim kvintetom, naziva "Arrival". Nakon prvijenca "Begin.", također s kvintetom, objavio je i hvaljeni album s kvartetom, "Upper Structures".

"Inspiracija za album 'Arrival' je, pretpostavljam, oduvijek bila u meni. Samo sam trebao dozreti umjetnički, zanatski i kao osoba da ga realiziram. Ideja je bila izraziti se na iskren i nepretenciozan način te stilski i kompozicijski konzistentno mojem prvom albumu Quinteta – 'Begin.'. U tom sastavu mi je uvijek naglasak na melodiju i mentalne slike/filmičnost same glazbe. Kao da prate neku scenu iz života", poručuje Miljenović pred koncert na Baroneu.

Osim što je vrhunski gitarist, Miljenović je i skladatelj koji autorski potpisuje sve kompozicije na albumu, a u njegovim aranžmanima suvremeni jazz zvuči zanimljivo i kompaktno. Na "Arrivalu" su mu se i ovog puta pridružili dugogodišnji suradnici i redom vrsni jazz glazbenici – Saša Nestorović na saksofonu, Hrvoje Galler na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu I Borko Rupena na bubnjevima.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert s početkom u 21 sat dostupne su po cijeni od 6 eur online i u City Pointu šibenskih tvrđava. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust od 10 posto pri kupnji ulaznica.

Postavke pristupačnosti