HR
EN
05. svibnja / 16:00h

Noć tvrđava

I ove godine u Šibeniku će biti održana Noć tvrđava, i to na sve tri kopnene gradske utvrde! Ulaz na tvrđave sv. Mihovila, sv. Ivana i Barone od 16 sati bit će slobodan za sve Šibenčane i goste, a program događanja na pojedinim lokacijama provjerite u nastavku.

TVRĐAVA SV. MIHOVILA

21 h | KONCERT TBF-a

Gušt da prvi u 2023. godini zasviraju na sv. Mihovila pripao je TBF-u! Kultne splitske hip-hopere pod tribinama u Noći tvrđava slušamo u njihovom unplugged izdanju.

Godine glazbenog djelovanja TBF-a obilježene su hitovima koji harmonično i inovativno komentiraju svakodnevnicu i donose intimne priče u čijim se motivima mogu prepoznati mnogi. Generacije mladih odrastale su na njihovim pjesmama, a sada je došao trenutak da ih poslušamo u novom obliku.

“Dragi naši, nakon dugogodišnjeg koncertnog udaranja uzduž i poprijeko, zaželjeli smo se promjene i opuštenijih i intimnijih koncerta, tako da smo se odlučili, ponovo nakon 12 godina, odraditi niz unplugged svirki. Prearanžirali smo pjesme koje ste već mogli čuti u toj varijanti i proširili listu pjesama koje su nastale nakon prve unplugged turneje. Prezadovoljni smo kako to zvuči i s uzbuđenjem očekujemo to podijeliti s vama.

Vidimo se i slušamo“, najavljuju iz TBF-a.

PREUZIMANJE ULAZNICA U CITY POINTU I ARSENU

U koncertu pod tribinama sv. Mihovila moći će uživati 600 ljudi, a ulaznice se od utorka 25. travnja mogu preuzeti u City Pointu i u Kući umjetnosti Arsen na rivi. Jedna osoba može preuzeti dvije ulaznice!

Prednost imaju članovi Kluba prijatelja koji uz predočenje članske iskaznice ulaznice mogu preuzeti već od utorka 25. travnja, a svi ostali željni dobre svirke po ulaznice mogu od petka 28. travnja. 

 

Odlične vijesti: u City Pointu šibenskih tvrđava i Kući umjetnosti Arsen čeka vas 500 novih ulaznica za TBF acoustic koncert na sv. Mihovilu, a zbog velikog interesa koncert će umjesto pod tribinama biti održan na glavnoj pozornici Tvrđave!

Jedna osoba može preuzeti dvije ulaznice, požurite jer se prvih 600 razgrabilo!

 

TVRĐAVA BARONE

Tvrđava Barone u Noći tvrđava savršeno je mjesto za ljubitelje koktela i laganog electro ritma - od 16 sati ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

18 h | COCKTAIL MASTERCLASS

U18 sati na Baroneu počinje Masterclass s višestruko nagrađivanim šibenskim barmenom i baristom Tomom Stančićem! Riječ je o radionici izrade koktela na kojoj će polaznici naučiti kako napraviti tri fantastična nova pića na bazi travarice, sve uz dobru zvučnu kulisu – za dobar ritam zadužen je DJ Stipe Jazzy Širinić.

Radionica traje dva sata, broj sudionika je ograničen, a zainteresirani se mogu prijaviti na mail citypoint@tvrdjava-kulture.hr.

Uz to, svi koji žele na Tvrđavi Barone taj dan će moći isprobati i odigrati VR igre osmišljene posebno za Tvrđavu kulture. 

 TVRĐAVA SV. IVANA

 17h | LOV NA ZASTAVU - igra za djecu

"Lov na zastavu" naziv je dječje igre za osnovnoškolce starije od 7 godina. Mališani će se pod vodstvom djelatnika Tvrđave kulture u grupama okušati u potrazi za dijelovima slagalice koji otkrivaju lokaciju zastave. Tim koji prvi nađe zastavu i izvjesi je na bedemima sv. Ivana pobjeđuje, a pobjednički tim bit će nagrađen slobodnim ulazom na filmove u sklopu programa Bubamarac u svibnju u Kući umjetnosti Arsen.

PRIJAVE SU OBAVEZNE, mailom na citypoint@tvrdjava-kulture.hr

Na sv. Ivanu bit će izloženo i šibensko srednjovjekovno oružje uz demonstraciju korištenja, a posjetitelji će se moći okušati u gađanju mete lukom i strijelom!

NOĆ TVRĐAVA

Noć tvrđava prvi je put održana lani na šibensku inicijativu i to u tri države. I ove će godine u Noći tvrđava sudjelovati gradovi s utvrđenim lokalitetima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj gori, a popis sudionika s programima možete pogledati ovdje.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti