HR
EN
21. lipnja / 21:30h

Ljubav, smrt i njemačke marke

r. Cem Kaya, Njemačka, 2022., 98' (12)

 

Nagrađivani dokumentarac Ljubav, smrt i njemačke marke donosi priču o vibrantnoj povijesti glazbene kulture turskih imigranata u Njemačkoj. Naime, šezdesetih godina prošlog stoljeća zajedno s velikim brojem gastarbajtera iz Turske u Njemačku pristiže i njihova glazba kao nezaobilazan dio kulture – djelić doma u stranoj zemlji. Tijekom godina, nezavisni glazbeni smjerovi koji nisu postojali ni u njihovoj domovini razvijaju se u Njemačkoj.

U formi dokumentarnog eseja redatelj Cem Kaya pripovijeda o nezavisnoj glazbenoj kulturi turskih imigranata i njihovih potomaka u Njemačkoj, odvodeći gledatelje u ritmičan univerzum glazbene raznolikosti i oživljavajući pritom energiju i duh vremena. Razvoj potpuno novih žanrova poput “pjesama iz inozemstva” (Gurbetçi-Lieder), nastupi ekscentričnog folk dua Derdiyoklar, sudbina rock prosvjednika Cema Karace koji je u Njemačkoj potražio egzil i hip-hop kao glas potomaka doseljenika dio su svjedočanstva o jedinstvenoj živahnosti i svježini turske glazbe u Njemačkoj.

Ovaj zabavan dokumentarac, koji je nagradila publika Berlinalea i Dokufesta, na tvrđavi Barone prikazuje se prvog dana ljeta, kada se obilježava i Svjetski dan glazbe.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Postavke pristupačnosti