HR
EN
30.08. - 02.09.

Zbog najave nepovoljnog vremena otkazana je projekcija filma Hotel Pula na Tvrđavi Barone u srijedu 30. kolovoza. Ulaznice kupljene u City Pointu moguće je vratiti na istom mjestu od četvrtka 31. kolovoza zaključno sa subotom 2. rujna.

Hotel Pula - OTKAZANO

r. Andrej Korovljev, Hrvatska, 2023., 95' (12)

EDIT: Najavljeno gostovanje redatelja je otkazano!

 

Temeljen na motivima romana Pula Vladimira Stojsavljevića, Hotel Pula dugometražni je igrani prvijenac etabliranog dokumentariste, Andreja Korovljeva, a svoje premijerno prikazivanje imao je na otvaranju recentnog Pulskog filmskog festivala, gdje ga je publika nagradila visokom ocjenom (4.6).

Radnja je smještena u 1995. godinu, u hotel iz naslova filma gdje među brojnim izbjeglicama iz Bosne živi i 38-godišnji Mahir. Njegovi dani jednolični su i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći početkom ljeta, Mahir na plaži nedaleko od hotela, u kojem je smješten i klub Colosseum, omiljeno okupljalište pulske alternativne scene, prvi put ugleda Unu, mladu Puljanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu.

Film je u cijelosti snimljen u Korovljevoj rodnoj Puli, na brojnim prepoznatljivim pulskim ambijentima, a velik dio filmske ekipe čine upravo Puležani. Redatelj, dvostruki dobitnik Porina i Oktavijana, posvetio je Puli, njenim stanovnicima i ultimativnim simbolima poput Uljanika više svojih ostvarenja, među kojima su dokumentarci Una storia polesana i Godine hrđe.

Glavne uloge u ovom filmu o mogućim slučajnostima i nemogućoj ljubavi između buntovne tinejdžerice i od svijeta zgaženog bosanskog izbjeglice tumače sjajna debitantica Nika Grbelja i poznati bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo. 

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 12 godina.

Postavke pristupačnosti