HR
EN
16. kolovoza / 21:30h

Amore

r. Andrea Di Stefano, Italija, 2023., 124' (15)

 

Najgledaniji talijanski film godine, napeti kriminalistički triler Amore u režiji poznatog talijanskog redatelja i glumca Andrea Di Stefana, prati policijskog poručnika Franca Amorea u najdužoj i najizazovnijoj noći njegove službe. Naime, noć uoči odlaska u mirovinu nakon 35 godina provedenih u policiji, Amore je pozvan da istraži mjesto zločina na kojem je ubijen njegov dugogodišnji policijski partner Dino.

Do obračuna vatrenim oružjem došlo je uslijed međusobnog sukoba pljačkaša dijamanata, a Dinova upletenost u pljačku svima je nespojiva s njegovim karakterom. Potreseni Amore na mjesto zločina dolazi s vlastite zabave povodom umirovljenja, progonjen činjenicom što o tragičnoj Dinovoj sudbini ipak zna nešto više.

Ovaj portret suvremenog milanskog kriminalnog podzemlja snimljen je na 35-milimetarskoj vrpci, a pomalo vintage fotografija za koju je odgovoran Guido Michelotti te glazba s potpisom Santija Pulvirentija, inspirirana kinematografijom 1970-ih i 1980-ih, u znatnoj mjeri pridonose ovom raskošnom, punokrvnom neo-noiru.

Glavnu ulogu tumači cijenjeni talijanski glumac Pierfrancesco Favino.

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online i u City Pointu.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Program nije prikladan za mlađe od 15 godina.

Postavke pristupačnosti