HR
EN
25. srpnja / 21:00h

Ramazuri - otvaranje 11. Šibenskog plesnog festivala

Razigrani spoj plesa i cirkusa na pozornici sv. Mihovila: Mađarski Ramazuri otvara Šibenik dance festival!

 

Izvedbom mađarske predstave Ramazuri, koja praćena glazbom uživo kroz duhovite i razigrane koreografije spaja suvremeni ples i elemente cirkusa, na Tvrđavi sv. Mihovila 25. srpnja bit će otvoreno 11. izdanje Šibenik dance festivala.

Glazbu koja uživo prati ples izvode njezini skladatelji Izsák Farkas i Dávid Szarvas. Vrlo važnu ulogu u predstavi igra i scenografija, a uz grandiozne akrobacije vrhunski tehnički uvježbanih plesača gledatelj se hipnotički uvodi u karnevalsku atmosferu prošaranu elementima elektroswinga, etna, jazza i hip-hopa.

Šibensku publiku i goste na pozornici sv. Mihovila u predstavu Ramazuri uvest će gostujući 20-minutni plesni program u izvedbi 16 plesačica. Riječ je o skupini Beyond Words Dance Company, izuzetnom projektu koreografkinje Kate Jablonski koja je okupila izuzetne plesačice iz američkog Illinoisa.

Šibenik dance festival u srpnju ove godine transformirat će grad u plesnu pozornicu izvedbama na Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone koje već godinama ugošćuju najbolje plesne skupine i umjetnike iz Hrvatske i inozemstva - uskoro više informacija o programu festivala.

 

ULAZNICE

Ulaznice za predstavu Ramazuri možete kupiti po cijeni do 150 kuna na linku putem sustava Eventim, te na blagajni Kuće umjetnosti Arsen gdje za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava s važećom članskom iskaznicom vrijedi popust od deset posto.

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

U četvrtak 30.6., Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za posjetitelje do 19 sati.

U petak 1.7., Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za posjetitelje do 19 sati.

Dobro došli!