HR
EN
20. kolovoza / 21:30h

Filmska subota na Baroneu: TABALUGA

r. Sven Unterwaldt Jr., Njemačka, 2018., animirani, sinkronizirano, 90'

 

Temeljen na istoimenoj popularnoj seriji, prikazanoj u više od 100 zemalja diljem svijeta, ovaj animirani film prati avanture malenog zmaja Tabaluge koji, premda već ima sedam godina, još uvijek ne može rigati vatru, a poznato je da bi svaki odrasli zmaj trebao biti u stanju to učiniti. U svom domu, na livadi, Tabaluga provodi vrijeme sa svojim prijateljem bubamarom. Ali njegov je dom u opasnosti, jer je snjegović Arctos, vladar daleke ledene zemlje koji sve želi prekriti snijegom, primijetio njegov zeleni cvjetni dom. Da bi ga zaustavio, Tabaluga kreće u veliku avanturu, u kojoj upoznaje nove prijatelje: ledenu princezu Lilli i polarnog medvjeda Limboa. Hoće li zajednički uspjeti zapaliti Tabaluginu unutarnju vatru? Prepoznatljivi likovi zelenog zmajića i njegovih prijatelja u Njemačkoj su dio jednog od najpopularnijih obiteljskih brendova, a priču o Tabalugi začeo je jedan od najpoznatijih njemačkih pjevača i glazbenika, Peter Maffay, koji je napisao mjuzikl i snimio pet albuma o hrabrom zmaju.

 

Film se prikazuje u sklopu programa Ljeto u mreži, u organizaciji hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača – Kino mreže.

 

KAKO DO ULAZNICA?

  • Članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom ulaz je slobodan,
  • dok svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti na ulazu Tvrđave Barone uoči početka projekcije filma ukoliko ulaznice nisu rasprodane

 

 

Postavke pristupačnosti