HR
EN
17. kolovoza / 21:30h

Filmska srijeda na Baroneu: 107 MAJKI

r. Peter Kerekes, Ukrajina, Republika Češka, Slovačka, 2021, 90'

 

Dokumentarno-igrani hibrid, ovjenčan nagradom za najbolji scenarij u programu Horizonti Venecijanskog filmskog festivala, nastao je prema autentičnim svjedočanstvima žena koje služe kazne u ženskom zatvoru u Odesi. Snimljen u hladnoj, beckettovskoj maniri, film vješto dočarava izolirani univerzum u kojem anti-heroine, koje prema stvarnim svjedočanstvima, pismima i iskustvima portretiraju profesionalne glumice, dijele svoje zločine, ljubavi, nade i tuge ispred kamere u odmaku od monotone zatvorske rutine i njezinih oporih rituala. Suptilni humor, istančane izvedbe, ogoljena mizanscena i čeznutljivi songovi oživljavaju svijet izvan vremena, a rezultat je dostojanstveni portret inače nevidljivih žena i njihove djece.

 

Ova „vizualno upečatljiva, jedinstveno dirljiva studija“ (Variety) u Hrvatskoj je premijerno prikazana proljetos na ZagrebDoxu, ubrzo potom i na Subversive Film Festivalu, a šibenskoj publici predstavit će ga selektorica Subversive Festivala, Dina Pokrajac.

 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 30 % na redovnu cijenu ulaznice (30kn)

  • na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u redovnom radnom vremenu
  • na ulazu Tvrđave Barone uoči projekcije filma, ukoliko nisu rasprodane

Svi ostali filmofili ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu kupiti:

 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

U četvrtak 11.8., petak 12.8., nedjelju 14.8. te ponedjeljak 15.8., Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za posjetitelje do 19 sati.

Dobro došli!