HR
EN
02. srpnja / 21:00h

Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambl LADO

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO u sklopu svoje ljetne turneje nastupit će u Šibeniku na Tvrđavi Barone, 2. srpnja u 21 sat! Koncert donosi skladbe s novog albuma "Untamed" kojima će umjetnici pokazati svu snagu sinergije etno i jazz glazbe.

Borna Šercar danas je već kultno ime hrvatske glazbene scene. Bubnjar i udaraljkaš iza sebe ima uspješnu i raznovrsnu karijeru koju je označilo, između ostalog, i osam godina u Big Bandu HRT-a. Već dugi niz godina surađuje s Josipom Lisac,  Gabi Novak, a surađivao je s Arsenom Dedićem i mnogim drugima.

O Ansamblu LADO pak nije potrebno naširoko pisati jer je njihova tradicija duga preko 73 godine, a osnovani su sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Suradnja ova dva umjetnička kolektiva započeta je 2019. godine, a pauzirala ju je pandemija koronavirusa, no objavom novog albuma spremni su za zajedničke nastupe uživo!

„Untamed“ sadrži deset pjesama, vrhunskih etno-jazz numera, koje su inspirirane hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima, mitovima i legendama. Iza albuma autorski stoji sam Borna Šercar, predvodnik instrumentalnog sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica, dok je kreativnu sinergiju ovog projekta pojačao Ansambl LADO i to svojim instrumentalnim i vokalnim solistima. Rezultat ove suradnje predstavlja album koji je pravi primjer kako funkcionira kada se susretnu etno i jazz glazba. 

 „Spojili smo Jazzianu  i tradicijski pristup Lada glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni snažan doživljaj“, kaže Šercar o šestom albumu, a kako zvuči uživo imat ćete priliku uvjeriti se 2. srpnja od 21 sat na Tvrđavi Barone!

ULAZNICE

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 110 kuna online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust pri kupnji ulaznica, cijena je za njih 90 kuna.

Postavke pristupačnosti