HR
EN
02. srpnja / 21:00h

Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambl LADO

Borna Šercar's Jazziana Croatica feat. LADO u sklopu svoje ljetne turneje nastupit će u Šibeniku na Tvrđavi Barone, 2. srpnja u 21 sat! Koncert donosi skladbe s novog albuma "Untamed" kojima će umjetnici pokazati svu snagu sinergije etno i jazz glazbe.

Borna Šercar danas je već kultno ime hrvatske glazbene scene. Bubnjar i udaraljkaš iza sebe ima uspješnu i raznovrsnu karijeru koju je označilo, između ostalog, i osam godina u Big Bandu HRT-a. Već dugi niz godina surađuje s Josipom Lisac,  Gabi Novak, a surađivao je s Arsenom Dedićem i mnogim drugima.

O Ansamblu LADO pak nije potrebno naširoko pisati jer je njihova tradicija duga preko 73 godine, a osnovani su sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Suradnja ova dva umjetnička kolektiva započeta je 2019. godine, a pauzirala ju je pandemija koronavirusa, no objavom novog albuma spremni su za zajedničke nastupe uživo!

„Untamed“ sadrži deset pjesama, vrhunskih etno-jazz numera, koje su inspirirane hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima, mitovima i legendama. Iza albuma autorski stoji sam Borna Šercar, predvodnik instrumentalnog sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica, dok je kreativnu sinergiju ovog projekta pojačao Ansambl LADO i to svojim instrumentalnim i vokalnim solistima. Rezultat ove suradnje predstavlja album koji je pravi primjer kako funkcionira kada se susretnu etno i jazz glazba. 

 „Spojili smo Jazzianu  i tradicijski pristup Lada glazbi te dobili jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je naš autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni snažan doživljaj“, kaže Šercar o šestom albumu, a kako zvuči uživo imat ćete priliku uvjeriti se 2. srpnja od 21 sat na Tvrđavi Barone!

ULAZNICE

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 110 kuna online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni ostvaruju popust pri kupnji ulaznica, cijena je za njih 90 kuna.

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

U četvrtak 11.8., petak 12.8., nedjelju 14.8. te ponedjeljak 15.8., Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za posjetitelje do 19 sati.

Dobro došli!