HR
EN
11. srpnja / 21:30h

Zbog trenutne epidemiološke situacije, kapacitet Tvrđave Barone je ograničen - ulaz je moguć do popunjenosti kapaciteta.

Strana B: Hrvatski gitarski kvartet

Novo izdanje Strane B sredinom vrućeg srpnja na najvišu pozornicu u gradu donosi glazbeno osvježenje - Hrvatski gitarski kvartet.

Sastav okuplja renomirane glazbenike i akademske gitariste: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić. Prvi zajednički koncert kvartet je održao 2016. godine, otkad se kroz turneje te razne suradnje predstavljaju publici. Kao kvartet nagrađeni su nagradom Orlando za svoj nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama, dok su kao pojedinci bili pobjednici raznih natjecanja od kojih se ističu: Andrés Segovia (u Granadi i u Palmi de Mallorci), Christopher Parkening u Malibuu, Schadt u Allentownu (SAD), Maurizio Biasini u Bologni te Michele Pittaluga u Alessandriji.

Uz dugogodišnje iskustvo nastupanja po cijelom svijetu, Hrvatski gitarski kvartet predstaviti će se šibenskoj publici djelima i obradama najvećih skladatelja – Bacha, Piazzolle, Vivaldija - te velikana poput Georgea Gershwina.

Bit će to još jedna nezaboravna večer na Tvrđavi Barone gdje ćemo uživati u toploj ljetnoj noći uz zvuk gitare.

Ulaz je slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom do popunjenosti kapaciteta gledališta, koji je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.