HR
EN
09. rujna / 20:30h

SRIJEDOM PO SVIJETU: Corpus Christi

Jan Komas, Poljska, 2019, 105'

Filmski program Srijedom po svijetu ušao je u svoje jesensko izdanje zahvaljući lijepom vremenu i još boljem izboru filmova! Na Tvrđavi Barone prikazan je poljski kandidat za nagradu Oscar u 2020. godini - inteligentni, provokativni i vrlo ljudski film angažirano propituje pitanja vjere i spasenja te se naslanja na recentnu opsesiju poljskog filma crkvom i klerom u uvjetima ove katolicizmom izrazito obilježene zemlje. Film je na programu Srijedom po svijetu stigao po odabiru Kino Mediterana.

Corpus Christi je priča o 20-godišnjem Danielu koji doživljava duhovnu transformaciju dok živi u omladinskom pritvorskom centru. Želi postati svećenik, ali je to nemoguće zbog njegovog kriminalnog dosjea. Kada je poslan da radi u stolarskoj radionici u malom gradu, po dolasku se oblači kao svećenik i slučajno preuzima mjesnu župu. Dolazak mladog, karizmatičnog propovjednika prilika je da lokalna zajednica započne proces ozdravljenja nakon tragedije koja se tamo dogodila.

  

 

 

 

 

 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

Koncert Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet koji se trebao održati 8.8. na Tvrđavi Barone je odgođen. O mogućem novom datumu održavanja koncerta i povratu novca izvjestit ćemo  naknadno.

U ponedjeljak, 8.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19:30 sati.

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!