HR
EN
26. srpnja / 22:30h

Šibenski plesni festival - Ivona Grubišić/Aliza

Plesne performanse na vrhu grada donose mlada snaga u usponu i gosti iz inozemstva.


Red

Početak: 22:30 h

Koerografija i izvedba: Ivona Grubišić, Poslijediplomski studij Privatnog sveučilišta Anton Bruckner, Linz, Austrija

Plesna minijatura "Red" autorski je rad  Ivone Grubišić. Posvećena je svim ženama i onima koji dijele njihove emocije. Crvena je boja ljubavi i strasti, krvi i vatre, ljutnje i opasnosti... Inspiriran pokretom Platforme za reproduktivna prava pod nazivom #crveni otpor, performans se ne bavi tekućim političkim pitanjima nego želi utjeloviti ženu kao naizgled  krhko, nježno i jedinstveno, a zapravo borbeno, snažno i nesalomljivo biće.

 

 

Aliza

Početak: 23:00 h

KoreografijaIdo Gidron, Institut za umjetničku igru Beograd    

Plesači: Transition Dance Company pri Ustanovi kulture Vuk Karadžić, Beograd, Srbija (Vladimir Čubrilo, Katarina Bućić, Ana Obradović, Mila Stijak, Milan Bačkulja, Jelisaveta Vučenović, Đurđija Jelenković, Nikol Srebrov, Nikolina Milošević, Marija Dimitrovska, Teodora Vujkov, Anđelija Jovanović, Nikola Pavlović i Tijana Koprivica)


Naziv "Aliza" dolazi iz arapske riječi "alizarin". To je crveni kemijski spoj, simbol supstance koja je najvažnija za živo tkivo - krv. Za razliku od crne koja je simbol smrti, ona znači strast, slobodu, snagu, ljubav i sam život. Neobično je da se obje boje često pojavljuju zajedno na zastavama nekih zemalja. "Aliza" postavlja pitanje što je sreća i analizira proces njezina dosezanja.

Želiš li čuti novosti?

Pretplati se na newsletter!

Ostavi nam mail!
Sponzori Tvrđave kulture
Partneri i pokrovitelji Tvrđave kulture
Medijski pokrovitelji Tvrđave kulture
Postavke pristupačnosti