HR
EN
17.07. - 18.07.

Otvorenje Seasplash festivala

CIJENA ULAZNICA: early bird 90 kn

 

Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana. Na Tvrđavi sv. Mihovila nastupit će sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble.

Uz ovu jedinstvenu koncertnu atrakciju i grupu koja je utemeljila jazz-ska žanr, koncert otvorenja uveličat će i poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Holidays, kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System.

Ulaznice za jedinstveno iskustvo prvog Seasplash koncerta na mjestu koja pruža nevjerojatnu akustiku i prekrasan pogled na šibenski arhipelag i sam grad, uz zalazak sunca i kasnije ispod čistog zvjezdanog neba mogu se nabaviti u Eventim sistemima i prodajnim mjestima po early bird cijeni od 90 kn.

 

New York Ska-Jazz Ensemble (NY)

New York Ska-Jazz Ensemble je međunarodno priznata studijska grupa i koncertna atrakcija. Utemeljitelji su ska-jazz žanra i od svog nastanka su izdali 15 albuma i redovno nastupali diljem svijeta. NYSJE nastupi su stekli priznanje kritike zbog snažne energije, kreativnih originala, kinetičkih ska interpretacija jazz standarda, kao i zbog moćnog miksa dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Usto, NYSJE su prvi američki ska bend koji je svirao u Poljskoj nakon pada zida! 

 

Brain Holidays (ZG)

Najstariji hrvatski reggae sastav svojih 18 godina karijere obilježili su s četiri studijska albuma te velikim brojem održanih koncerata. Album „System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji najbolji album alternativne i klupske glazbe. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje.

 

Bass Culture Sound System (ZG)

Bass Culture Sound System je utemeljen 1999., i svojim je zvukom obuhvatio naslijeđe stare škole roots-reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba i junglea. Širenje granica kulture basa počelo je mjesečnim rezidencijama u Močvari i SKUC-u, a između njih je u kronologiju najstarijeg zagrebačkog reggae crewa upisano gostovanje na prvom Seasplashu.

[OBAVIJEST]

Poštovani, ispričavamo se zbog vidljivih posljedica radova na redovnom održavanju tvrđava tijekom svibnja 2019. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju!

Tim Tvrđave kulture Šibenik

----

[IMPORTANT NOTICE!]

Dear visitors, we are carrying out yearly maintenance of the fortresses during May 2019. We apologize for any inconvenience caused by it and hope you will have great visit despite current conditions. 

Thank you for understanding!