HR
EN
14. kolovoza / 21:00h

Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija

- Klasika za nove generacije

 

CIJENA ULAZNICA: 150 kn

Jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika na Tvrđavi sv. Mihovila u pratnji orkestra Južnočeške filharmonije i dirigenta Mirana Vaupotića šibenskoj će publici prirediti koncert za pamćenje.

 

Poslušajte poziv:

 

 

Na programu intrigantnog naziva Klasika za nove generacije (Classics For New Generations), naći će se neke od najpoznatijih klasičnih tema u Meštrovićevim autorskim aranžmanima za klavir i orkestar. Publika će između ostalog imati priliku poslušati Dunavsku Rapsodiju te New England Rhapsody, obje s njegovog aktualnog albuma 3 Rhapsodies For Piano And Orchestra. Na dosadašnjim nastupima skladbe su dočekane s oduševljenjem publike, stoga nema sumnje da će se isto ponoviti i među stoljetnim zidinama tvrđave.

Meštrovića će na prestižnoj pozornici pod otvorenim nebom pratiti orkestar Južnočeške filharmonije pod ravnanjem Mirana Vaupotića. Pod njegovom dirigentskom palicom dosada su svirali ugledni svjetski orkestri i operni ansambli poput Londonskog simfonijskog orkestra te Praške filharmonije.

Miran Vaupotić

 Ovog će puta Vaupotić ravnati jedinim profesionalnim filharmonijskim orkestrom u Južnoj Češkoj. Osim interpretiranja glazbe klasičnih skladatelja i skladbi prikladnih za komorne orkestre, orkestar posvećuje sve veću pozornost otkrivanju novih perspektiva interpretacije i prezentacije klasične glazbe.

Spoj je to umjetnika koji će svojom izvedbom oživjeti zidine Tvrđave sv. Mihovila i malo koga ostaviti ravnodušnim.

 

Požurite po svoju ulaznicu - dostupne su na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava:

  • na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone
  • u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik)
    • 10% popusta ostvaruju članovi Kluba Tvrđava (individualni članovi na kupnju jedne, a vlasnici obiteljske članske iskaznice na kupnju dvije ulaznice)
    • 5% popusta ostvaruju vlasnici kartica Addiko banke 

Plaćajte Mastercard® i Maestro® karticama i ostvarite 10% popusta.