HR
EN
27. rujna / 19:30h

120 godina ŠPD "Kolo" - Carmina Burana

120 izvođača za 120 godina Kola – najkraći je opis programa kojim će Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ na Tvrđavi sv. Mihovila proslaviti 120 godina djelovanja.

Već šestu godinu zaredom nastupit će sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, a ove godine će im se u izvedbi atraktivne i izvedbeno zahtjevne Carmine Burane, pridružiti i Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro”.  

Izvedbom djela Carla Orffa 2014. godine na Tvrđavi sv. Mihovila, „Kolo“ i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske Šibenčane i njihove goste ostavili su bez daha. To je ujedno bio i prvi koncert nakon svečanog otvorenja ljetne pozornice.

Ove godine program će dobiti potpuno novu dimenziju zahvaljujući harmoniji dvaju zborova i zvuku instrumenata vojnog orkestra. Za ovaj koncert zborove su pripremili njihovi umjetnički voditelji, ŠPD “Kolo” Ivo Lise, a riječki zbor Helga Dukarić – Dangubić. Koncertom će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac – Dugan, a u solističkim dionicama nastupaju sopranistica Lidija Horvat – Dunjko, Marko Antolković (kontratenor) te Florijan Tavić (bariton).

Cjelovečernji program pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, koja je nedavno kolašima uručila povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Republici Hrvatskoj i Europi. Upravo to gradski čuvari zborskog pjevanja čine od svog utemeljenja davne 1899. godine – prenose glas Šibenika svijetom. Danas je „Kolo“ ponos grada, institucija koju Šibenčani svrstavaju među najznačajnije simbole grada te se nalazi u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja. O uspjesima zbora svjedoče brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske je u svojih dosadašnjih dvadeset i pet godina djelovanja repertoarom obuhvatio hrvatske praizvedbe, djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora. Kolaši i orkestar rado se vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili baš svake koncertne sezone.

Ovoljetnu sezonu večernjih događanja na tvrđavi „Kolo“ i njihovi gosti zatvorit će koncertnim spektaklom, stoga na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu!

 

Ulaznice su u prodaji od 2. srpnja:

  • na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone 
  • online u sustavima Eventim i Croatia Tickets
  • u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik)
    • 10% popusta pri kupnji ulaznica ostvaruju članovi Kluba prijatelja  (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske članske iskaznice na dvije ulaznice)
    • 5% popusta ostvaruju vlasnici kartica Addiko banke 

Plaćajte Mastercard® i Maestro® karticama i ostvarite 10% popusta.