HR
EN

Tvrđava kulture sudjelovala i na ovogodišnjem izdanju FORTMED-a

12.11.2020.

Prošlog je tjedna Tvrđava kultre po četvrti put sudjelovala na međunarodnoj konferenciji FORTMED (Fortifications of the Mediterranean Coast), najznačajnijem europskom znanstvenom događaju vezanom uz fortifikacijsku baštinu. Međunarodna je to konferencija o novovjekovnim fortifikacijama na mediteranskoj obali koja se ove godine održavala od 4. do 6. studenog u online izdanju, iz svima poznatih razloga. Konferencija za cilj ima razmjenu i dijeljenje znanja o valorizaciji, upravljanju i iskorištavanju kulturne baštine, većinom fortifikacijskih objekata, koji su izgrađeni na obalama mediteranskih zemalja u razdoblju od 15. do 18. stoljeća. 

Ukupno 187 sudionika konferencije umjesto izlaganja poslalo kratke video priloge, a jedan od dva hrvatska predstavnika bio je i povjesničar Tvrđave kulture Josip Pavić s izlaganjem o nedavno otkrivenim ostacima osmanske utvrde na brdu Gradina iznad Skradina. 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

zbog održavanja Let's Rock 2 festivala Tvrđava sv. Mihovila će u narednim danima biti otvorena po prilagođenom radnom vremenu:

21.6. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 16:30h

22.6. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 16:30h

Hvala vam na razumijevanju.