HR
EN

Nova saznanja o utvrđenjima u okolici Šibenika

07.12.2020.

Šibenik u srednjem i novom vijeku nisu branile samo gradske tvrđave, već cijeli splet utvrđenja na rubovima distrikta. Tri takva obrađena su u interdisciplinarnom radu "Rakitnica, Dazlina i Velim - ostatci nekadašnje obrane zapadnog dijela šibenskog distrikta", koji supotpisuju povjesničar Tvrđave kulture Josip Pavić, povjesničar umjetnosti i konzervator u Konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture u Šibeniku Ivo Glavaš i arheolog Andrija NakićRad je trenutno u tisku, a bit će objavljen u sljedećem izdanju Radovi zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru.
Rad Pavić - Glavaš - Nakić
Nakon 7 terenskih obilazaka, arhivskog istraživanja, zračnih snimanja i izrade nacrta otkrivena su nova, detaljna saznanja o navedenim lokalitetima. Stoga ovu zimu iskoristite za šetnje u prirodi - sada znate gdje ići ako želite nabasati na utvrd.
Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

Koncert Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet koji se trebao održati 8.8. na Tvrđavi Barone je odgođen. O mogućem novom datumu održavanja koncerta i povratu novca izvjestit ćemo  naknadno.

U ponedjeljak, 8.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19:30 sati.

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!