HR
EN

Nizozemske tvrđave inspiriraju se primjerom Šibenika

14.01.2022.

Na jučer održanom 6. godišnjem kongresu EFFORTS-a pod nazivom "Fortified heritage in Green and Blue - a European sustainable solution" kao jedan od primjera dobrih praksi kroz koje baština može doprinijeti novom EU Green Dealu, Tvrđava kulture predstavila je rezultate Šibenik Zero Waste City projekta.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojeg zajedno provode Udruga mladih "Mladi u EU", Grad Šibenik, Zeleni grad d.o.o, i Tvrđava kulture zahvaljujući kojem smo na tvrđavi Sv. Mihovila jednokratnu plastičnu ambalažu zamijenili čašama za višekratnu upotrebu i postavili Zero Waste Catering stanicu.

I ovaj projekt je među sudionicima konferencije prepoznat i komentiran kao izvrsna i inspirativna zelena praksa u upravljanju kulturnom baštinom - koju se nadaju preuzeti i naši partneri u Nizozemskoj Liniebreed Ordenemen, koji naš projekt već promoviraju svojim partnerima putem svog glasila.

 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

Koncert Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet koji se trebao održati 8.8. na Tvrđavi Barone je odgođen. O mogućem novom datumu održavanja koncerta i povratu novca izvjestit ćemo  naknadno.

U ponedjeljak, 8.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19:30 sati.

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!