HR
EN

Nastavlja se podrška Ministarstva kulture i medija Kući umjetnosti Arsen

07.04.2021.

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture, dodijelilo je Tvrđavi kulture Šibenik 300 tisuća kuna za potrebe digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture za Kuću umjetnosti Arsen.

Nabava opreme dio je zadnje faze adaptacije prostora čije su programske smjernice usmjerene prvenstveno na suvremene kulturne i umjetničke prakse. Među njima se naglasak stavlja na film i filmsku umjetnost kojoj će pripasti jedna trećina planirane programske sheme, a uključit će kontinuirani tjedni kinoprogram u više termina, matineje, te kinotečni program koji će se prikazivati u različitim ciklusima.

Filmski program naslonit će se na već postojeću programsku strategiju Tvrđave kulture koja se manifestira na Tvrđavi Barone, odnosno ljetnim kinom i programom "Srijedom po svijetu", usmjeren na nezavisni film i art scenu. Pri kreiranju programa nastavit će se  ostvarene suradnje s filmskim festivalima koji su u Hrvatskoj među najznačajnijim promotorima nezavisnog i umjetničkog filma te HAVC-om. Nadalje, Tvrđava kulture želi razvijati afinitete mladih prema sedmoj umjetnosti kroz aktivnosti usmjerene na odgoj mlade publike stoga su u planu posebne projekcije (jutarnje matineje) za djecu i mlade, filmske radionice i aktivnosti na kojima će mladi moći razvijati znanja i vještine vezane za ovaj medij. 

Oprema koja odgovara visokim produkcijskim standardima svakako će doprinijeti iskustvu posjetitelja Kuće umjetnosti Arsen, koja za cilj ima raznovrsnim i kvalitetnim programima odgajati novu, mladu publiku i tako obogatiti kulturni život zajednice.

Podsjetimo, Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg Kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine, a od 2019. Tvrđava kulture uključena je u dovršetak projekta adaptacije te joj je povjereno i buduće upravljanje obnovljenom dvoranom. Ministarstvo kulture i medija projekt je podržavalo kroz sve faze, pa je tako Grad Šibenik kroz javne pozive Ministarstva Grad Šibenik do sada ukupno dobio 3,5 milijuna kuna, a Tvrđava kulture Šibenik oko 1,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

Koncert Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet koji se trebao održati 8.8. na Tvrđavi Barone je odgođen. O mogućem novom datumu održavanja koncerta i povratu novca izvjestit ćemo  naknadno.

U ponedjeljak, 8.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19:30 sati.

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!