HR
EN

Na Tvrđavi Barone otvoreno drugo izdanje Chef's Stagea

18.03.2019.

Pozdravni govor Rudolfa Štefana (restoran Pelegrini) na šibenskoj Tvrđavi Barone označio je početak drugog po redu najvećeg gastronomskog kongresa u regiji – Chefs' Stagea. Kroz dva dana, 18. i 19. ožujka, Šibenik i okolica postaju gastronomska pozornica koja će okupiti 33 internacionalnih i 50 hrvatskih chefova i profesionalca, te preko 600 ljubitelja dobre hrane i pića.

 

“Ovogodišnje izdanje posvećeno je održivosti - konceptu koji podrazumijeva obraćanje pažnje na lokalnu namirnicu i razumno korištenje resursa. Cijeli kongres osmišljen je sa željom da se približi bogatstvo hrvatske gastronomije. Okusi. Boje. Mirisi. Hrvatska je boutique destinacija koja u usporedbi s drugim zemljama možda ne može konkurirati kvantitetom, ali kvalitetom svakako može. Naš adut je raznolikost, što će biti vidljivo kroz svaku aktivnost “, istaknuo je Rudolf Štefan u svom uvodnom govoru.

Svim sudionicima dobrodošlicu u Šibenik poželio je gradonačelnik Željko Burić te se zahvalio Rudiju Štefanu na organizaciji Chefs' Stagea i promociji našeg grada. Program se nastavio Marendinom koji su pripremali hrvatski chefovi. Posjetitelji su uživali u jelima spravljenima od domaćih namirnica, vinima lokalnih vinara te glazbenu podlogu M.S.A.Q. 

Zanimljivi masterclassovi, panel diskusije i šest impresivnih gala večera na kojima će najbolji kuhari prezentirati svoja jela te ukazati na važnost održivosti lokalnih namirnica ove će se godine održavati na Visovcu (NP Krka), restoranu Pelegrini, Galeriji sv. Krševana, Šibenskom narodnom kazalištu te u Amadria Parku.

Dragi posjetitelji, 7. prosinca ulaz na Tvrđavu Barone slobodan je svim posjetiteljima kako bi s vrha grada popratili 20. šibensku regatu krstaša.

Uživajte u posjetu!

----

Dear visitors, on December 7th Barone Fortress will have OPEN DOORS DAY as the 20th Šibenik Cruiser Regatta takes place. The fortresses will be open from 9 AM to 4 PM, without admission.

Enjoy your visit!