HR
EN

Korak bliže virtualnoj stvarnosti na tvrđavama!

03.12.2021.

Danas je na Tvrđavu sv. Mihovila dostavljena oprema za VR platformu, sadržaj koji će posjetitelji uskoro moći koristiti na tvrđavama Sv. Mihovila i Sv. Ivana.

Uz hardverski dio potreban je i onaj softverski, stoga je Tvrđava kulture sredinom rujna raspisala javnu nabavu za usluge digitalne i virtualne produkcije i postprodukcije. Po završetku postupka, u narednim tjednima saznat će se tko će kreirati zanimljive scenarije virtualne stvarnosti koji će budućim posjetiteljima tvrđava donijeti novo, interaktivno i zabavno iskustvo posjeta.

Sadržaj je financiran sredstvima europskog projekta EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within cross border UNDERGROUNDS) čija je provedba sufinancirana iz programa transnacionalne suradnje Interreg ADRION, u iznosu od 85% vrijednosti. Ukupna vrijednost iznosi 2.599.994,86 eura, dok budžet Tvrđave kulture iznosi nešto manje od 2 milijuna kuna (264.387,78 eura).

Upravo je implementacija VR tehnologije u svrhu storytellinga na šibenskim tvrđavama – što obuhvaća razvoj sadržaja i nabavu opreme – najznačajnije ulaganje u sklopu projekta.

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji, 

Koncert Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet koji se trebao održati 8.8. na Tvrđavi Barone je odgođen. O mogućem novom datumu održavanja koncerta i povratu novca izvjestit ćemo  naknadno.

U ponedjeljak, 8.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 19:30 sati.

srijedu, 10.8., Tvrđava Barone otvorena je za posjetitelje do 20 sati.

Dobro došli!