HR
EN

Božo Vrećo na Tvrđavi sv. Mihovila

04.03.2019.

Umjetnik koji svoju umjetnost i živi; pisac, modni dizajner, ali prije i poslije svega jednostavno - Božo, vraća se na Tvrđavu sv. Mihovila, 7. kolovoza u sklopu koncertne sezone Više od glazbe!

Božo je šibensku publiku već osvojio iskrenošću, prirodnošću, bogatstvom vokala i izvedbe na koncertu održanom prije dvije godine. Čini se da je ljubav obostrana, jer je upravo Tvrđavu sv. Mihovila Božo odabrao da bude dio njegove svjetske turneje koja uključuje datume u Australiji, Amsterdamu, Berlinu, Münchenu, Beču. Bez sumnje je da će i njegov ovogodišnji nastup biti upamćen, jer je spoj misticizma i realizma njegove glazbe kao stvoren za toplu ljetnu večer unutar zidina tvrđave.

Još od Božinih nastupa s ansamblom Halka, pa sve do samostalnih koncerata, publika i kritika podjednako su oduševljeni njegovim glasom i njegovom pojavom. Nazivali su ga tako sinonimom slobode s anđeoskim glasom. Po struci arheolog, po završetku studija zaljubio se, kako kaže, u sevdah i odlučio da je taj spoj tradicije i modernog za njega jedini pravi izričaj. Albumi Moj sevdah i Pandora u kratkom roku osigurali su mu status cijenjenog glazbenika i omogućili mu nastupe i suradnje s Miroslavom Tadićem, Markom Louisom, Vasilom Hadžimanovom i ansamblom Sudar Percussion među ostalima.

Tragična Lejlija, energična Pandora ili mistična Elma prepoznatljive su „na prvu“, i to upravo zbog jedinstvenosti Božine izvedbe. Sva raskoš jedinstvene interpretacije tuge i boli sevdalinki do izražaja dolazi u pjesmama Ko li noćas miluje ti kosu ili Meni si bila vrijedna, s prošlogodišnjeg albuma Melek.

Ulaznice su u pretprodaji od danas, 4. ožujka, po cijeni od 150 kuna, a mogu se nabaviti na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik), na blagajnama tvrđava Sv. Mihovila i Barone te online u sustavima Eventim i Croatia Tickets.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava Tvrđava kulture osigurala je popust od 10% na kupnju ulaznica (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske članske iskaznice na kupnju dvije ulaznice), koji se može ostvariti u City pointu. Na istom mjestu vlasnici kartica Addiko banke ostvaruju popust od 5% pri kupnji ulaznica.

[OBAVIJEST]

Poštovani, ispričavamo se zbog vidljivih posljedica radova na redovnom održavanju tvrđava tijekom svibnja 2019. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju!

Tim Tvrđave kulture Šibenik

----

[IMPORTANT NOTICE!]

Dear visitors, we are carrying out yearly maintenance of the fortresses during May 2019. We apologize for any inconvenience caused by it and hope you will have great visit despite current conditions. 

Thank you for understanding!