HR
EN

Predavači

Target konferencija okupit će hrvatske i europske stručnjake na temu razvoja publike, koji će predstaviti primjere najboljih suvremenih praksi.

 

UPOZNAJTE PREDAVAČE:

Alessandra Gariboldi 

Alessandra Gariboldi stručnjakinja je za razvoj publike u kulturi. Diplomirala je muzejsku pedagogiju i kulturno posredovanje pri Sveučilištu u Rimu, dizajn integrativnih kulturalnih sustava pri zakladi Enaip Lombardia te konzervaciju kulturnih dobara pri Sveučilištu u Parmi. Viša je istraživačica i konzultantica u poljima istraživanja posjetitelja i procjene kulturnih projekata. Njen primarni fokus čine animacija publike i participacijski pristupi publici. Koordinatorica je Odjela za istraživanje i savjetovanje zaklade Fitzcarraldo, a surađuje i s Opservatorijem kulture u Piedmontu u Italiji. Kao istraživačica i predavačica sudjelovala je u nekim od najvažnijih projekata razvoja publike Europske unije: Adeste+ (Audience Developer Skills and Training in Europe), Connect (Connecting Audiences) i Be SpectActive.

Agata Etmanowicz

Agata Etmanowicz predsjednica je zaklade Impact koja pruža podršku kulturnim organizacijama i institucijama u vidu razvoja publika. Bivša je djelatnica poljskog Ministarstva kulture i koordinatorica Europskog programa za civilno društvo. Također je suosnivačica zaklade Poljska bez barijera, organizacije koja radi na ukidanju arhitektonskih i umnih barijera, točnije na omogućavanju normalnog funkcioniranja u društvu osobama s invaliditetom. Provodi brojne radionice o sudjelovanju i uključivanju publike u kulturu i inspirira svojim pristupom i znanjem u poljima socio-kulturnog planiranja, kulturnih politika i međunarodne suradnje. Aktivno sudjeluje pri organizacijama kulturnog sektora na globalnoj razini. Između ostalog, radiila je na razvoju publike u sklopu programa Applause Please unutar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Rašeljka Bilić

Rašeljka Bilić je djelatnica u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske gdje vodi Službu za muzejsku djelatnost. Na filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je povijest umjetnosti i muzeologiju te stekla titulu magistra znanosti iz polja povijesti umjetnosti. 2014. godine počela je svoju karijeru u Ministarstvu kulture u Upravi za razvoj kulture i umjetnosti na poslovima vezanim za muzejsko-galerijsku i likovnu djelatnost. Od 2017. radi u Upravi za arhive, knjižnice i muzeje kao voditeljica Službe za muzejsku djelatnost. Na tim poslovima aktivno i redovito se bavi zakonodavnim okvirom za obavljanje muzejske djelatnosti u Republici Hrvatskoj te poslovima koji se odnose na strateška pitanja razvoja muzejske djelatnosti i primjene muzeologije u svakodnevnoj praksi u hrvatskim muzejima. Objavljivala je likovne osvrte u Vijencu te je aktivno uključena u događanja na likovnoj sceni u Zagrebu.

Tanja Kalčić

Tanja Kalčić ima ulogu Glavne voditeljice sudjelovanja u projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, što uključuje program Učionice, razvoj publike, volonterski program i programe koji se provode u RiHubu. Dakle, na prvom mjestu je ulaganje u ljude – kroz edukacije, pružanje novih iskustava i znanja ljudima kroz volonterski program, vođenje brige o interesima publike te omogućavanje realizacije programa građana za građane. Dugi niz godina vodila je Udrugu Prostor plus kroz koju je pripremala i organizirala edukacijske i umjetničke programe, realizirala EU projekte iz neformalne edukacije u kulturi te se bavila izradom kurikuluma za prepoznavanje kompetencija. Timu EPK pridružila se 2015. godine, u drugom krugu kandidature, a od 2017. godine vodila je program Učionicu kroz koji je radila na jačanju kapaciteta kulturnog sektora. 

Jelena Androić

Jelena Androić izvršna je direktorica festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, te na istom fakultetu magistrirala na programu Advanced Master of European Studies. Kao voditeljica odnosa s javnošću radila je u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i u tvrtki RIJEKA 2020 d.o.o. gdje je radila i kao voditeljica razvoja publike. Kao freelancerica u području komunikacija i promocije radila je za brojne kulturne projekte, pa je urede za medije vodila na Svjetskom festivalu animiranog filma Animafest Zagreb, Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox, Međunarodnom festivalu igranog filma Zagreb Film Festival, Liburnia Film Festivalu, Međunarodnom festivalu studentskog filma STIFF-u i Festivalu podvodnog filma Bijeli lav, kao i za druge filmske i kulturne projekte  te ustanove. Bila je zaposlena na poslovima promocije i distribucije te kao producentica u udruzi Filmaktiv i kao producentica u udruzi UKUS. Dugogodišnja je vanjska suradnica za promociju Centra urbane kulture Kino Šiška iz Ljubljane, bivša novinarka Novog lista te suradnica više časopisa i portala u području kulture i turizma.

Gorana Barišić Bačelić 

Gorana Barišić Bačelić ravnateljica je Tvrđave kulture Šibenik, kulturne ustanove koja brine o revitaliziranim šibenskim tvrđavama i bavi se različitim aktivnostima, od organizacije kulturnih događanja do implementiranja europskih projekata. Diplomirala je povijest umjetnosti, engleski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru te je autorica niza muzejskih edukativnih izdanja  i stručnih  članaka. Sudjelovala je na brojnim kongresima i seminarima koji tematiziraju kulturu, baštinu i muzeje, a pod njenim vodstvom Tvrđava kulture osvojila je niz prestižnih nagrada struke. Područja njenog interesa usmjerena su na upravljanje i interpretaciju kulturne baštine te razvoj publike.