HR
EN

Mjesta održavanja

Kuća umjetnosti Arsen, Tvrđava sv. Mihovila i Tvrđava Barone mjesta su održavanja programa Target konferencije 2020.

Lokacije su smještene u užem centru grada udaljene su 15 minuta laganog hoda jedna od druge.

 

Kuća umjetnosti Arsen

Novi gradski javni prostor namijenjen održavanju glazbeno-scenskih događanja, kino projekcija, kazališnih predstava, izložbi i konferencija. Riječ je o prostoru maksimalne prilagodljivosti, odnosno funkcionalnosti, koji je opremljen prema visokim produkcijskim standardima. Usmjeren prvenstveno na suvremene kulturne i umjetničke prakse te povezivanje kulturne scene i lokalne sredine za cilj ima pružiti raznovrsne i kvalitetne programe kojima odgaja novu, mladu publiku i tako obogaćuje kulturni život zajednice. S vremenom će ovaj prostor postati lokalni i regionalni hub, mjesto učenja, inspiracije, kreativnosti i uspomena. 

 

Tvrđava sv. Mihovila

Najstarija od četiri gradske tvrđave, smještena u najužoj gradskoj jezgri, prepoznatljiv je spomenik kulturne baštine kojem je procesom revitalizacije udahnut novi život. U sklopu projekta izgrađena je velika ljetna pozornica s 1077 mjesta te su uređeni podzemni prostori. Utvrda je otvorila vrata svojim posjetiteljima 2014. godine, otkada je svakodnevno dostupna posjetiteljima. Promovira revalorizaciju i revitalizaciju hrvatskih kulturnih dobara s bogatom ponudom kulturnih, glazbenih i scenskih događanja te je prepoznata kao jedna od najprestižnijih pozornica u regiji i nezaobilazna destinacija kulturnog turizma.

Jedan od glavnih pokretača razvoja grada za cilj ima neprestano osmišljavanje i pružanje novih kulturnih, edukativnih, glazbeno-scenskih i drugih zanimljivih programa. Tako je od 2019. na tvrđavi implementiran inovativan i suvremen digitalni sadržaj, 3D mapping unutar podzemnih cisterni iz 15. stoljeća.

 

Tvrđava Barone 

Tvrđava Barone izgrađena je 1646. godine kako bi skupa s Tvrđavom sv. Ivana činila prvu crtu obrane od napada Osmanskog carstva. Iako je doprinijela velikoj pobjedi, tvrđava je nakon prestanka osmanske opasnosti zapuštena. Velika obnova Tvrđave Barone započela je 2014. godine, a cilj je bio pretvoriti tvrđavu u inovativni, interaktivni muzej koristeći moderna dostignuća kojima bi se oživjela prošlost i posjetiteljima približili presudni trenutci borbi s Osmanlijama.

Priča o velikoj hrabrosti i pobjedi nastavlja se prepričavati i danas, tehnologijom proširene stvarnosti (AR). Infrastrukturni radovi na renovaciji same tvrđave uključivali su izgradnju amfiteatra, dječjeg igrališta i opremanje gastro-kulturnog centra, bistroa i suvenirnice, koji danas kroz okuse i mirise čuvaju gastronomsko nasljeđe ovog područja. Sve navedeno Tvrđavu Barone čini neprocjenjivom baštinom za buduće generacije.