HR
EN

Eno-gastro ponuda Obsidio

Tradicionalna večera Obsidio inovativni je gastro-vizualni koncept u kojem će uživati posjetitelji Tvrđave sv. Ivana nakon završetka projekta Revitalizacija područja Tvrđave sv. Ivana. Priča o bogatstvu gastronomije ovog kraja biti će ispričana kroz mirise i okuse uz 3D mapping show.

Eno-gastro ponuda temelji se na gastronomskoj kulturi i običajima Šibenika te se sastoji od najznačajnih jela koja opisuju život grada u 17. stoljeću. Razvio ju je šibenski masterchef Rudi Štefan, vlasnik konobe Pelegrini, a osmišljavanje je financirano u sklopu projekta Revitalizacije područja Tvrđave sv. Ivana.

Jela prezentirana u jelovniku Obsidia pripremaju se isključivo od lokalnih, sezonskih namirnica koje posjetitelje vraćaju u doba prije više od tristo godina. Primjerice, ljeti se spravljaju marinirani inćuni, dagnje na buzaru, polpete u toću i fritule, dok se zimi priprema brudet od bakalara, tingul šuta, slana riba s orzom i kolač od pure.

Prilagodba suvremenim gastronomskim navikama rezultirala je stvaranjem vegetarijanskih jela: juha od cikle, pašta šalša, pohane tikvice. Uz sve navedeno, specijalna ponuda predstavlja poznata dalmatinska tradicionalna jela: janjeće tripice, goveđi jezik i slično.

Svako je jelo spoj tradicije i kulture koja je stoljećima prisutna u ovim krajevima te prikazuje utjecaje talijanske gastronomije koja je imala veliku ulogu u stvaranju prehrambenih navika onog doba. 

Zavirite u jelovnik Obsidia i okušajte se u pripremanju jela - u slast!

 

OPISI JELA I RECEPTI 

Postavke pristupačnosti

Dragi posjetitelji,

zbog održavanja Let's Rock 2 festivala Tvrđava sv. Mihovila će u narednim danima biti otvorena po prilagođenom radnom vremenu:

21.6. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 16:30h

22.6. | Tvrđava sv. Mihovila | 9 - 16:30h

Hvala vam na razumijevanju.