HR
EN
06. kolovoza / 21:30h

Najavljeni koncert Asafa Avidana odgođen je za 6.8.2021. Prethodno kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin održavanja koncerta.

Tvrđava kulture Šibenik omogućuje povrat ulaznica kupcima kojima ne odgovara novi termin događanja, detalje saznajte ovdje.

Asaf Avidan - 2021!

ULAZNICE: 260 kn 

 

Hrvatska publika u ljeto 2021. konačno će dočekati taj jedan danpremijerni nastup Asafa Avidana u Hrvatskoj!

Tvrđava sv. Mihovila predstavit će umjetničkog genijalca koji slovi za jednog od najboljih izvođača uživo, a publika će imati priliku premijerno čuti i materijale s albuma čija se objava očekuje u kolovozu 2020.! Nakon internacionalnog uspjeha, platinastih i zlatnih naklada studijskih albuma, nastupa na najvećim festivalima i rasprodanih solo turneja, ovaj se kantautor i multiinstrumenetalista vraća se pod svjetla pozornice.

Ekspresivan, androgin glas Asafa Avidana koji jednako podsjeća na Jeffa Buckleyja koliko na Ninu Simone najbolje je opisao Jon Pareles za New York Times - piše kao Leonard Cohen, pjeva kao Robert Plant, a ima karizmu kabare performera. Svoje putovanje, potragu za istinom i iskrenošću, kako sam karakterizira svoju umjetnost, Asaf Avidan započeo je relativno kasno, kao 26-ogodišnjak, potaknut bolnim prekidom dugogodišnje ljubavne veze. Nastaje tada mini-album Now that you're leaving, od strane publike i kritike odmah prihvaćen u rodnom Izraelu. Nedugo zatim, 2006. godine, Asaf okuplja bend nazvan Mojos s kojima slijede albumi Reckoning, Poor Boy – Lucky Man i Through The Gale koji su zabilježili zavidan uspjeh i doprli do šire publike, a svjetsku popularnost stekao je remiksom Reckoning Song (One Day) njemačkog DJ-a Wankelmuta koji se popeo na vrhove glazbenih ljestvica i zabilježio ogroman komercijalan uspjeh.

Snažna umjetnička vizija odvela ga je u samostalne vode, kada 2012. godine nastaje izrazito uspješan Different Pulses kojim Asaf Avidan otkriva nove načine umjetničkog izražavanja i izmiče žanrovskim klasifikacijama, ispipavajući mogućnosti modernoga popa. Slijede introspektivni Gold Shadow i Study on Falling  u kojima elementi jazza, folka, soula, rocka i bluza, uhvaćeni u mrežu snažnih Asafovih tekstova i jedinstvene vokalne interpretacije, prodiru duboko u istine ljudske emocije.

 

ULAZNICE SU U PRODAJI: